dijous, 3 de febrer del 2011

SOPAR DE DISSABTE (5): CREMA DE MANDARINA AMB CRUMBLE D'AMETLLES I POLS DE XOCOLATA

Unes postres que ens van sorprendre molt, és molt fàcil de fer i la combinació entre mandarina, el crumble d'ametlles i la pols de xocolata és espectacular. La base de la recepta l'hem extret del bloc La cuina de casa.

Ingredients (per a 4 persones):
Per a la crema de mandarina:
- 1/2 l de suc de mandarina
- 125 g de sucre
- 2 ous
- 25 g de farina de blat de moro (maizena)
- La pell d'una mandarina ratllada
Per al crumble:
- 45 g de pols d'ametlles
- 45 g de sucre morè
- 30 g de mantega
- 20 g de farina
Per decorar:
- una mica de xocolata negra

Elaboració:
Per fer el crumble: 
- Posem damunt d'una base de silicona d'anar al forn (o si no en teniu al damunt d'una plata amb una mica de farina i mantega), el sucre morè, la farina, l'ametlla i la mantega tot junt i ho remenem bé amb els dits fins que ens quedi tot barrejat. Es tracta que amb els dits anem fent com si pincéssim aquesta massa (no l'hem d'amassar!), per tal d'aconseguir aquesta mena de rocs que volem.
- Ho deixarem coure al forn un 8-10 minuts a uns 200ºC.
Per fer la crema de mandarina:
- Escalfem el suc de la mandarina juntament amb el sucre i la pell de la mandarina en un cassó (quan estigui calent, retirar la pell de mandarina).
- Batem els ous i la farina de blat de moro en un bol. Ho afegim al cassó.
- Quan la crema trenqui el bull, ho retirem del foc. Ho posem a les copes on vulguem servir-ho i ho deixem refredar, primer a temperatura ambient i després a la nevera.
- Ho servirem ben fred acompanyat del crumble i d'una mica de xocolata ratllada per sobre.

2 comentaris:

  1. MOlt i molt bo.

    Quines variacions hauria de fer per ferla amb maduixes?

    Muas!

    ResponElimina
  2. Bones!
    la veritat és que amb maduixes no l'he feta mai,però sembla que hi ha moltes maneres de fer-la. Hi ha qui només la fa amb el suc de les maduixes i maizena (25g de farina per 500 ml de suc), i hi ha qui la fa més o menys com la de mandarina (per mig quilo de maduixes, 3 ous i dues tasses de sucre per fer-ne almívar). Per a l'acompanyament jo continuaria jugant amb xocolata (hi podrien quedar bé virutes de xocolata blanca i negra).
    Un dia d'aquests m'animo a fer-ne una i ja en penjaré el resultat al bloc, a veure què tal!
    Moltes gràcies per la visita, ens anem llegint!
    Una abraçada!

    ResponElimina