diumenge, 30 de gener de 2011

SOPAR DE DISSABTE (4): TÀRTAR DE FILET DE VEDELLA (Steak tartar)

Feia dies que el peix havia invaït les nostres vides, així que venia de gust un plat a base de carn. Res millor que el clàssic però boníssim steak tartar.
(Recepta extreta del bloc deliciosa martha)
Nota: Abstenir-se els enemics de la carn crua.

Ingredients (per persona):
- 150 gr. de filet de vedella (compreu-lo a la carnisseria de confiança, cal que sigui del dia i de màxima qualitat)
- Sala worcestershire (Perrins)
- Oli d'oliva
- Mostassa
- Tabasco
- 1 rovell d'ou cru per persona
- Conyac
Ingredients per picar ben petitons (la quantitat és aproximada per a una persona, però això és al gust de cadascú)
- 1/2 ceba
- 1/2 ou dur (la clara i el rovell per separat)
- 4 o 5 tàperes
- 1 o 2 cogombrets en vinagre
- 1 filet d'anxova
- Julivert (molt poquet)
Ingredients opcionals:
- Un grapat de brots d'enciam tendres
- 3 o 4 torradetes

Elaboració:
- Col·loquem en bol un raig d'oli d'oliva, 2 culleradetes de mostassa, un bon raig de salsa Perrins (uns 15 ml), 2 gotes de tabasco (compte a no passar-se!), 1 rovell d'ou cru i un rajolí de conyac. Ho barregem tot bé.
- Afegim al gust els ingredients que hem picat a la mescla anterior (compte amb les tàperes, els cogombrets i les anxoves, si ens passem ens quedarà massa fort).
- Piquem el filet amb el ganivet i posem la carn en el bol on tenim la barreja. Salpebrem i ho mesclem tot bé.
- Per emplatar-ho podem utilitzar un motlle i ho podem acompanyar d'unes fulles de brots d'enciams tendres i unes torradetes primetes.

4 comentaris:

  1. M'encanta el steack tartar!!!

    Fantastic.

    ResponElimina
  2. Bufffffffffffffff has de provar aquest! Em va encantar! He vist que tens un tàrtar de tonyina que te una pinta tremenda, ja el provarem de fer, el bacallà és un dels ingredients mimats nostres... et recomanem el tàrtar de salmó si t'agraden els tartars:
    http://plaersdeboca.blogspot.com/2010/09/ix-tiberi-de-veranu-4-tartar-de-salmo.html
    Impressionant! Una abraçada, ens veiem als fogons!

    ResponElimina
  3. Bones Núria,
    doncs com t'ha comentat en Xevi, ens apassionen els tàrtars i l'steak tartar el tenia pendent des de feia molt temps. Aquesta va ser la primera vegada que el vaig fer i la veritat és que en vam gaudir moltíssim, en vaig quedar molt contenta!
    Per cert, aprofito per felicitar-vos pel nou bloc Gastropuntcat, una gran iniciativa! Ens agrada ser-hi! ;-)
    Ens anem visitant! Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Mmmm... volia dir tàrtar de bacallà, no de tonyina... com bé dic després ;p

    ResponElimina