dijous, 1 de juliol del 2010

CREMA DE CARBASSÓ AMB MUSCLOS I TOMATA CONFITADA

Ingredients (per a 3-4 persones)
- 1 ceba
- 2 o 3 carbassons
- Aigua
- Sal i pebre
- 1/4 de pastilla de caldo de verdures
- Oli d'oliva
- 2 tomates
- Romaní
- Farigola
- Una dotzena de musclos de roca
- Pinyons

Elaboració
- Començarem confitant les tomates. Per a fer-ho, primer cal que les escaldem, les pelem i els hi retirem les llavors. A continuació, les tallem a dauets, les ensucrem, les salem i les posem en una plata per anar al forn. Les cobrim amb l'oli i ho amanim amb unes branquetes de romaní i farigola. Ho deixem confitant al forn a temperatura baixa fins que veiem que s'hagin confitat (a uns 100º durant una hora i mitja aproximadament)
- D'altra banda prepararem la crema de carbassó. Com fem sempre amb totes les cremes, primer de tot posarem la ceba i els carbassons pelats (guardarem però les pells dels carbassons) a "pochar". Seguidament ho salpebrarem i ho cobrirem amb aigua afegint-li el quart de pastilla de caldo. Ho deixem coure una estona. Quan ja estigui gairebé llesta, hi afegirem les pells dels carbassons que prèviament hem reservat (si ho fem d'aquesta manera la crema ens agafarà un color ben verd). Ho deixem coure tot junt uns 3 minuts. Finalment, ho passem per la batedora i pel colador xinès. Reservarem la crema a la nevera, ja que la volem servir ben freda (aquesta és la idea, si les neveres funcionen correctament ;-)
- Finalment prepararem els musclos. Per fer-los, posarem aigua amb sal a bullir en un cassó i els escaldarem (ha de ser molt ràpid perquè volem aconseguir una textura molt tendra. Només cal que hi deixem els musclos uns 10 segons, el temps just perquè s'obrin). Després en traiem la closca i els deixem refredar a la nevera.
- Ara només queda muntar el plat. En un bol, posem la tomata confitada a sota. A sobre hi posem 2 o 3 musclos i ho cobrim amb la crema ben freda. Per acabar, hi col·loquem al damunt uns pinyons que prèviament haurem passat per la paella.
Recepta adaptada del programa cuines de TV3 (Restaurant Bresca)

3 comentaris:

  1. No és per penjar-me medalles, però a mi la crema de carbassó em queda tremenda; hi ha manta testimonis que ho poden acreditar. Provaré de fer-ne aquesta versió i us diré què tal... D'entrada, molt bona pinta.

    ResponElimina
  2. A veure doncs quan podem degustar la teva crema de carbassó! estarem encantats de fer-ho! ;-)

    ResponElimina
  3. Eps, jo també en vull ser testimoni!!! Quan dius que ens la deixes provar? Ja diràs!

    ResponElimina