dilluns, 19 de juliol del 2010

MONGETS AMB BOTIFARRA ESPARRECADA I ALLIOLI

Continuo penjant alguna de les receptes que vaig fer per a l'aniversari d'en Xevi, en aquest cas, uns mongets (o fesols, fesolets o com els anomeneu vosaltres) amb botifarra de perol i allioli.
Aquest plat era una d'aquelles receptes pendents que una té al cap des d'un dia que el vam tastar al Papibou. D'això ja fa bastant temps així que ja tocava experimentar a veure què tal sortia...

Ingredients (com a primer plat per a 2 persones. Si ho volem fer com a tapa, reduïm les quantitats)
- 300 g de mongets
- 2 botifarres de perol
- Oli i sal
- Allioli

Elaboració
- Pelem la botifarra de perol i la tallem a trossets.
- Posem els trossets en una paella amb una mica d'oli i ho deixem a foc baix perquè la botifarra es vagi coent i desfent.
- Quan tinguem la botifarra desfeta, hi afegim els mongets i ho barrejarem tot junt deixant-ho coure a foc més viu uns 3-4 minuts més (per tal que agafin el gust i la temperatura adient).
- Per a muntar el plat, en aquesta ocasió vaig utilitzar un motlle cilíndric. Al desemmotllar-ho, hi posem una cullerada o dues d'allioli al damunt (això segons el gust del consumidor i segons si l'allioli és molt potent o no).
Per fer l'allioli (o la maionesa amb all):
Ingredients
- 1 ou, oli d'oliva, vinagre, 1 gra d'all, una mica de molla de pa i sal.

Elaboració
- Posem l'ou, la molla de pa xopada amb vinagre i l'all a la batedora. Ho salem una mica i a continuació ho anem batent a poc a poc mentre hi afegim l'oli d'oliva fins que ens quedi espessa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada