diumenge, 18 de juliol del 2010

ESQUEIXADA DE BACALLÀ AMB ALFÀBREGA

Com que sempre que cuino quelcom en Xevi ho agraeix d'allò més i en gaudeix moltíssim, res millor que premiar-lo pel seu aniversari amb un bon soparet i aprofitar l'avinentesa per fer algun nou plat.
El primer plat va ser aquesta esqueixada de bacallà amb alfàbrega que feia uns quants anys que no feia i que em venia de gust que la tastés. Un plat molt fresc per aquestes nits d'estiu... 

Ingredients (per a 2 persones)
- 200 g de morro de bacallà
- Alfàbrega
- 2 o 3 tomates
- Olivada
- Enciam
- Cibulet
- Julivert
- Oli
- Sal
- Pebre negre
- Sucre

Elaboració
- Primer de tot escaldem les tomates, els hi traiem la pell i les llavors i les tallem a dauets. Les deixem en un bol amb oli i sucre.
- Retirem la pell del bacallà i el desfem en trossos amb les mans. El posem en un bol amb oli, una mica de cibulet picat, una mica de julivert picat i l'alfàbrega picada (a mi m'agrada que ressalti el gust de l'alfàbrega, així que de cibulet i de julivert n'hi poso poquet i hi poso més quantitat d'alfàbrega). Ho barregem bé i ho deixem macerar a la nevera.
- Amanim els enciams amb oli i sal.
-Pel muntatge del plat, posem en un motllo cilíndric una base de bacallà. Al damunt hi col·loquem la tomata a daus, hi posem una mica d'olivada i ho completem amb els enciams. Un cop desemmotllat ho servim amb l'olivada al costat i ho decorem amb unes branquetes de cibulet (si diluïm l'olivada amb una mica d'oli, queda més suau i així no ens emmascara tant el gust de la resta dels ingredients protagonistes).

1 comentari:

  1. Normalment la gent fa regals per l'aniversari... no fan que et regalis! Mmmmmmmm... un altre plat d'aquells que viatgen pels ulls i pel paladar... un dels clàssics catalans però amb el toc especiat just per fer que et sorprengui i una presentació elegant. El que més em va sorprendre és que em sorprengués una esqueixada! Per molts anys... pugui gaudir de les teves mans màgiques.

    ResponElimina