divendres, 11 de novembre del 2011

DINAR DE FIRES 2011 (8): MOUSSE DE MEL I MATÓ AMB MELMELADA DE FIGUES I TEULA DE FESTUCS

Mai de la vida m'hagués imaginat fer unes postres així, bàsicament perquè el mató no m'agrada gaire i les figues tampoc (sense parlar de la mel!). Ara però, he de reconèixer que la combinació resultant em va agradar d'allò més. 
Per fer aquestes postres, em vaig inspirar en la recepta que Borja Sierra del restaurant Granja Elena va fer al programa Cuines de TV3

Ingredients (per a 6-8 persones):
- 250 g de mató
- 250 ml de nata per muntar
- Mel
- 4 o 5 figues
- Melmelada de figues
Per la teula de festucs:
- Festucs picats (que no siguin salats!)
- Llavors de rosella
- 90 g de farina
- 90 g de sucre
- 90 g de mantega
- 3 clares d'ous


Elaboració:
Per fer la mousse:
- Posem en un bol el mató i la mel (al gust) i barregem bé amb una cullera.
- Muntem la nata i l'afegim a la barreja de mató amb mel i ho mesclem bé fins que ens quedi ben lligat. Ho deixem refredar a la nevera.
Per fer la teula de festucs:
- Posem en un bol la mantega i el sucre i ho barregem bé amb un batedor manual. Després, hi afegim les clares sense deixar de remanar. 
- Quan estigui ben barrejat hi afegim la farina i ho remenem bé.
- Deixem reposar aquesta massa una estona a la nevera.
- Un moment abans de menjar el plat (ho podem fer abans, però així ens assegurem que no queda reblanit), estirem una tira d'aquesta massa sobre un "silk pad" i la cobrim amb els festucs picats i les llavors de rosella. 
- Ho enfornem a 175º durant uns 5 minuts aproximadament. Quan estigui cuita, acabada de sortir del forn, l'enrotllem i la deixem refredar.
Muntatge del plat:
- Posem una teula de festucs al centre del plat. Hi posem la mousse a dins. A sobre, hi afegim una o dues culleretes de melmelada de figa (al gust) i ho guarnim amb una làmina de figa.
- Decorem el plat amb làmines de figa, o una figa partida per la meitat. Hi posem una mica de melmelada al costat i acabem el plat tirant pel damunt una mica de festuc picat i de llavors de rosella.


2 comentaris:

  1. Fa molt bona cara! Ho probarem de fer! Seguiu-nos a twitter @ecobasicsbio i a facebook ens podeu trobar com a ecobasics!

    ResponElimina
  2. Totalment recomanable! La figa... un altre gran descobriment (per mi almenys...), ja farem noves combinacions! Merci pel comentari, una abraçada!

    ResponElimina