dilluns, 7 de novembre de 2011

DINAR DE FIRES 2011 (3): CREMA DE CARBASSA AMB ESCAMARLÀ I SÈSAM

Com ja hem dit tot sovint, les cremes ens encanten, i la de carbassa especialment. Els dies de cada dia la mengem sola, però si és un dia més especial, la guarnim de diverses maneres (vegeu per exemple com vaig fer aquesta). En aquesta ocasió vam provar de fer-la amb un escamarlà, una mica de carbassa saltejada i sèsam.


Ingredients (per a 10-12 gotets):
- 2 carbasses (o 1 de grossa)
- 2 cebes
- 1 pastilla i mitja de caldo de verdures
- Sal i pebre


Elaboració:
Per la crema de carbassa:
- Buidem la carbassa i la tallem a trossos
- Tallem la ceba a daus.
- Posem oli d'oliva en una cassola, i quan estigui calent hi posem la ceba i la carbassa. Ho deixem ofegar uns minuts. Salpebrem al gust.
- Quan estigui una mica cuit ho cobrim amb aigua, hi afegim la pastilla de caldo i ho deixem a foc lent una mitja hora o 3/4 d'hora.
- Ho passem per la batedora i finalment pel colador xinès.
Per a la guarnició:
- Tallem unes tires de carbassa i les saltegem a la paella.
- Saltegem els escamarlans i els pelem. Els punxem amb una broqueta.
- Servim la crema en una copa i al damunt hi posem la carbassa saltejada, l'escamarlà i el sèsam.
- Si volem, amb els caps dels escamarlans podem fer un oli d'escmarlà i decorar la crema amb un rajolí d'oli d'escamarlà.

A les nenes els vam servir un plat de crema servit amb la pròpia carbassa. Per fer-ho, només cal que quan buidem la carbassa, la tallem per la meitat i la buidem amb una cullereta de buidar. Escaldem les dues parts de la carbassa i les reservem. Això és el que ens farà de plat! És una manera original i divertida de menjar-la!

També es pot utilitzar com a aperitiu en format xarrup, com es veu a la foto de baix.

4 comentaris:

  1. Ets la reina de les cremes!!! Totes són boníssimes! Mil gràcies pels tiberis!

    ResponElimina
  2. De res bonic! ja saps que m'agrada fer-vos tiberis!

    ResponElimina
  3. Molt bona! I sembla fàcil de fer... l'hauré de provar. La versió xarrup es fa curta, la pròxima amb la carbassa ;-)

    ResponElimina
  4. JEJE... i tant, Marc, per la mainada que el calgui...!

    ResponElimina