divendres, 11 de novembre de 2011

DINAR DE FIRES 2011 (6): CARPACCIO DE MAR I MUNTANYA

Ja vam comentar en un altre post que fa poc que hem descobert que, segons com, els peus de porc ens encanten. Fets com a carpaccio ens agraden molt, i en aquesta ocasió vam voler arriscar una mica més i servir-los com un plat de mar i muntanya. 

Ingredients (per 2-3 persones):
- 2 peus de porc cuits
- 10 gambes aproximadament
- Avellanes
- Oli d'oliva
- Sal Maldon

Elaboració:
- Escalfem els peus de porc al microones.
- Els desossem (han d'estar calents o almenys tebis).
- Saltegem lleugerament les gambes (molt poc). Les pelem i les tallem a trossos. En reservem els caps.
- Amb els peus de porc desossats i les gambes trossejades fem un rotllet amb paper film (que quedi ben compacte) i ho congelem. 
- Fem un oli de gambes. En un cassó hi posem oli d'oliva i hi sofregim els caps de les gambes. Passem l'oli pel colador xinès. Hi afegim unes avellanes i ho batem.
- A l'hora de servir el plat, només cal que tallem el rotllo de peus de porc en rodanxes ben primes i les disposem a sobre d'un plat (nosaltres vam menjar el carpaccio fred, però l'endemà ho vam provar escalfant-lo un moment al microones i ens va agradar molt més). 
- Ho salem amb sal Maldon i ho amanim amb l'oli de gambes i avellanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada