divendres, 11 de novembre de 2011

DINAR DE FIRES 2011 (7): TOCINETS DE CEL

Unes postres dedicades a l'oncle Pere, un gran apassionat dels tocinets de cel. De fet se'ls va menjar tan ràpid que no vam tenir temps de fer la foto... ;)

Ingredients (per a uns 12 tocinets):
- 12 rovells d'ou
- 300 g de sucre
- 125 cc d'aigua
- 1 cullereta de vainilla en pols
- Per a l'almívar: 100g de sucre + 50 g d'aigua.

Elaboració:
- Fem un almívar, amb l'aigua i el sucre,i seguidament untem amb un pinzell l'interior dels motlles dels "tocinillos"
- Separem els rovells de les clares i posem els rovells i la vainilla en un bol.
- Fem bullir l'aigua amb el sucre. Un cop arranqui el bull, ho remenem fins que el sucre estigui desfet. Un cop torni a arrencar el bull, ho posem damunt dels rovells de mica en mica tot remenant suaument.
- Passem la mescla per un colador xinès i després la posem dins dels motlles (si no teniu motlles podeu fer servir tassetes de cafè, a poder ser que tinguin el cul estret).
- Posem aigua en una olla de vapor i tant bon punt arranqui el bull hi posem els motlles sense que aquests toquin l'aigua (s'han de coure "al vapor"). Ho tapem amb un drap de cuina (perquè no hi caigui aigua) i una tapa al damunt.
- Al cap de 8-10 minuts comprovem la cocció i si ja estan al punt, els deixem refredar per posteriorment desemmotllar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari