dimecres, 9 de novembre del 2011

DINAR DE FIRES 2011 (4): TÀRTAR DE TONYINA AMB MANGO I MENTA

Pel meu Sant la meva germana em va regalar una activitat del Compro i Cuino especial tàrtars de l'Aula Gastronòmica de Girona. Com que ens encanten a tots dos, en Xevi tenia molta enveja (je je) així que també es va apuntar. La veritat és que això dels tàrtars té molta màgia. M'encanta menjar-los, cada dia més, però també m'encanta fer-los perquè permet anar jugant amb els ingredients i amb la imaginació, ho trobo realment divertit.
Al compro i cuino, el xef Xevi Arrey (del restaurant Indigo) ens va fer una sessió molt enriquidora en la qual vam aprendre moltíssims detalls sobre els tàrtars, tant dels de carn com dels de peix.
Aquest tàrtar de tonyina és una adaptació de la recepta que ens va passar ell (tàrtar de bonítol amb mango, gingebre i menta). Ja sabeu però que en això dels tàrtars hi intervé molt l'ull! Per tant, es tracta que vosaltres també jugueu amb els ingredients que us agradin, i que aneu tastant el tàrtar fins que el tingueu al punt (no puc dir-vos doncs les quantitats exactes!)

Ingredients (per a un plat de tàrtar complert):
- 150g-200 g de tonyina
- Llimona
- Sal Maldon
- Fulles de menta fresca
- Pebre negre
- Suc de llima
- Salsa de soja
- Mango
- Per decorar: brots d'alfals, o brots tendres o unes fulles de menta....
- Per acompanyar (opcional): torradetes

Elaboració:
- Piquem finament (a dauets petits) la tonyina amb un ganivet ben esmolat.
- Preparem una sal de llimona: per fer-ho només cal ratllar pela de llimona ben fina i barrejar-la amb sal Maldon.
- Salpebrem (amb la sal de llimona) la tonyina.
- Hi afegim, al gust, la menta picada. Després hi posem oli d'oliva, suc de llima i salsa de soja.
- Finalment hi afegim el mango tallat a dauets (de la mateixa mida que hem tallat la tonyina).
- Barregem bé i ja ho podem servir (nosaltres ho vam deixar reposar una estoneta a la nevera, així està més fresquet).
- Per servir-ho, utilitzem un motlle i decorem amb alguns brots d'alfals, o brots tendres... Per acompanyar, hi podem posar unes torradetes per si a algú li agrada menjar-s'ho junt.


8 comentaris:

  1. mmmm m'encanta aquesta recepte! Segur que la provarem!!
    Anna P.

    ResponElimina
  2. Hola Anna!!!
    ja veuràs que és espectacular! Ja ens fareu saber què tal ha quedat!
    Gràcies per la visita! Ens veiem aviat!

    ResponElimina
  3. Anna ahora entiendo que necesitases un día y medio para hacer la comida!! Eres una cocinera de primera! Un beso. Antía

    ResponElimina
  4. Ja ja ja!!! Ja ho veus...i quan vegis la meva cuina petitona ho acabaràs d'entendre que necessiti temps! je je je!!Un dia d'aquests us fem un soparet ;-)
    Petonets!

    ResponElimina
  5. No hi ha dubte, ets la cuinera amb més rendiment per metre quadrat!!! ;D Però per rendiment el meu quan m'ho menjo!!! No paris de cuinar-me mai! Ja vuereu quan ho proveu! Petons!
    Xevi Bras

    ResponElimina
  6. Ja ja ja!!! m'agrada tant veure't amb quina il·lusió et menges tot el que faig que no pararé mai de cuinar-te!

    ResponElimina
  7. Aquest tàrtar està boníssim, no m'agrada la menta i no se'm va fer gens passada. És un plat genial!

    ResponElimina
  8. Me n'alegro! a mi també m'encanta!

    ResponElimina