dimecres, 20 de gener de 2010

MUSCLOS A LA PLANXA

Algunes de les receptes que hem mencionat a l'anterior post eren de molt fàcil execució com la que ara us presentem (recepta provada per primera vegada al Restaurant l'Orsa de l'Escala, especialista en musclos):

Ingredients:
- 1 kg de musclos (per picar 4 persones) o 1,5 kg com a primer plat (per 2 persones)
- oli d'oliva
- sal i pebre

Elaboració:
- Netejar els musclos (arrencant la pelusa del costat i passant-los per aigua).
- Coure els musclos al vapor o bullir-los (per aquesta segona opció no cal posar aigua a la cassola) fins que s'obrin.
- Escórrer els musclos.
- Posar els musclos a la planxa (o en una paella si no se'n disposa) amb un raig d'oli d'oliva. Salpebrar els musclos i coure a foc fort uns 5 minuts.
Un cop servit a taula és important menjar-ho calent.

6 comentaris:

  1. Jo els poso directament a la planxa,s'obren desseguida i queden deliciosos.Sal i pebre si es vol per sobre. Creieu que sanitariament hi pot haver algun problema pel fet de no haber arrencat el bull.
    Gracies si algu em contesta
    Montse

    ResponElimina
  2. Bones Montes,
    perdona per contestar tard, hem estat de vacances i després una mica liats entre fogons!
    No t'ho puc contestar del cert això que ens demanes, però jo diria que no hi ha cap problema en preparar-los així (de fet és igual que fem amb les cloïsses per exemple, que les posem directament a la paella). Fins i tot, a alguns llocs de França per exemple, els musclos els serveixen crus i no hi ha problema.
    Ho provarem de fer a la teva manera!
    Merci per la visita i fins aviat!

    ResponElimina
  3. Boníssims! Com totes les variants de musclos que fan a l'Orsa de l'Escala.

    ResponElimina
  4. Jeje... haurem de fer una mani perquè no es retirin mai, no sé si obriran aquest any, tot i que com que són uns sentimentals i els fa pena (normal) no t'estranyi que encara poguem fer unes musclades plegats!!!

    ResponElimina