dimecres, 20 de gener de 2010

BRANDADA DE BACALLÀ

Una altra de les receptes senzilles d'aquest sopar i un d'aquests plats que hem fet vàries vegades i sempre ha tingut gran acceptació.



Ingredients:
- 250 g de bacallà dessalat
- oli d’oliva
- 2 grans d’all
- 1 patata grossa
- crema de llet (1gotet)
- mantega

Elaboració:
- Fem un puré de patata (amb una culleradeta de mantega perquè ens quedi més amorós).
- Fregim les dents d’all en l’oli per aromatitzar-lo; quan estiguin rossos els retirem i reservem l’oli.
- Passem el bacallà per la paella amb una mica d’oli aromatitzat (també el podríem bullir, però així queda més gustós).
- Bullim el gotet de crema de llet.
- Finalment, triturem el puré, el bacallà i la crema de llet. Hi afegim un raig d’oli del que prèviament havíem aromatitzat i rectifiquem de sal i pebre.
- Just abans de servir el posem al forn a gratinar fins que agafi una mica de color.

És un plat ideal per picar. El recomanem servit per untar en torradetes tot i que, ho hem de confessar, l’altre dia vam acabar menjant-lo a cullerades...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada