dilluns, 11 de gener de 2010

ARRÒS AMB VERDURETES I BACALLÀ

Feia molt temps que no fèiem arròs, i just ahir vaig trobar una antiga llibreteta amb algunes receptes on hi havia aquesta. Així que res millor que començar els nostres nous matins lliures de dissabte, cuinant, una de les nostres grans passions.

Ingredients (per a 4 persones):
- Uns 300 g d'arròs
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 carxofa
- Xampinyons (aproximadament 1 paquet)
- Julivert
- All
- Oli d'oliva
- 200 g de bacallà esqueixat
- 1 litre o 1 litre i mig de fumet de peix


Elaboració
- En una cassola amb oli calent, hi posem la ceba, el porro i les carxofes tot tallat a dauets.
- Quan s'estigui enrossint, hi afegim els xampinyons laminats. Salem una mica (no massa perquè el bacallà ja és salat) i empebrem.
- D'altra banda, fem una picada d'all i julivert amb oli d'oliva i l'hi afegim.
- Al cap d'uns 5 minutets més hi afegim la tomata i ho deixem coure una estona més.
- Quan ho tinguem tot llest, hi afegim l'arròs i ho barregem.
- Finalment hi afegim el caldo de peix (3 vegades el volum del què hàgim posat d'arròs) i el bacallà tallat a trossets.
- Ho deixem coure uns 12 minuts i després ho deixem que reposi 3 o 4 minuts més (l'arròs ha de quedar caldós) i ja ho tenim llest per servir!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada