dimecres, 12 de novembre de 2014

TOMÀQUET AMB FORMATGE D'ANXOVA I OLIVA, XIPS D'ESPINES I OLI DE TAPEROTS

Aquesta és una recepta que en aquesta ocasió van elaborar perfectament la Núria i la Carme, i que ja vaig fer un un altre tiberi (no recordo quin!) en el qual tots plegats vam descobrir les xips d'espines, que des de llavors m'encanten!. Es tracta d'una recepta molt original extreta de la revista CUINA (núm. 37, juny 2004) i és una recepta dedicada a l'Alfons, llàstima que aquest any no van poder venir al tiberi, perquè anava per tu! 

Ingredients
- 100-200 g d'espines d'anxoves
- 4 tomates
- 200 g de mató
- 50 g d'olives negres d'Aragó triturades(o olivada)
- 100 g de taperots
- Farina
- Llet
- Oli d'oliva extra verge

Elaboració
- Deixem les espines d'anxova en remull amb llet, una mitja horeta.
- Amb una forquilla, amasseu el mató amb la pasta d'olives fins aconseguir una pasta uniforme. Tot seguit, tallem les tomates a quarts i traieu-ne les llavors.
- En un bol, hi posem 1 dl d'oli d'oliva, hi afegim els taperots i les llavors de tomàquet. Ho barregem i ho reservem.
- Disposem els quarts de tomata, els farcim amb una barreja de formatge i olives, i ho amanim amb l'oli de llavors i taperots. 
-Finalment, traiem les anxoves de la llet i les escorrem bé. Les enfarinem i les fregim amb oli calent fins que quedin ben rossetes. Ho acabem posant-les damunt de les tomates. 



Cap comentari:

Publica un comentari