dimarts, 25 d’octubre de 2011

Xè TIBERI DE "VERANU" (7): CANELONS DE CONFIT D'ÀNEC AMB CEPS I FOIE



Confit d'ànec, foie i ceps. Cal dir res més? Només podia sortir bo! Aquesta recepta l'hem extret del bloc El cullerot festuc, felicitats per aquests genials canelons! La foto principal del post l'ha feta en Marc per cap d'any, gràcies!

Ingredients:
- 20 plaques de canelons
- 3 cuixes de confit d’ànec
- 3 cullerades d’oli del confit
- 1 escalunya 
- 100 g de ceba
- 50 g de xerès dolç
- 125 cc de nata líquida
- 30 g de foie
- Formatge parmesà
Per a la salsa de ceps i foie:
- 1 cullerada d’oli del confit
- 150 g de ceba
- 5 g de ceps deshidratats (o un grapadet de ceps congelats)
- 2 cullerades de xerès dolç
- 250cc d’aigua
- 250cc de llet
- ½ cullerada de maizena
- 1 ou
- 30 g de foie

Elaboració:
Per a la salsa:
- Confitem la ceba amb l’oli (a foc lent). Hi afegim unes miques de ceps i ho reguem amb xerès.
- Un cop s’hagi evaporat hi afegim l’aigua, salpebrem i ho deixem coure fins que es redueixi a la meitat.
- Ho triturem, afegim la llet, l’ou, la maizena i el foie i ho tornem a triturar. 

Els canelons, el dia del concurs.
Pels canelons:
- Retirem les pells i els ossos del confit i ho esmicolem. (podem posar-ho al forn a un 150º que s’escalfi una mica i així el greix es va desfent).
- Posem en un cassó una mica d'oli del confit i confitem la ceba i l’escalunya. Hi afegim el confit esmicolat. Ho reguem amb el xerès i deixem evaporar. Afegim el foie i una mica de nata fins que ens quedi tot ben lligat (ha de quedar amb una textura melosa)
- Deixar-ho refredar i mentresant coure les plaques dels canelons segons el temps del fabricant o remullar les plaques (si es fa amb plaques precuites).
- Un cop les tinguem llestes, les traurem de l’aigua i les anirem col•locant sobre un drap de cuina que sigui net. Llavors les omplirem amb la pasta de carn ja freda i tèbia. Els anem col•locant a una plata per anar al forn que prèviament haurem untat amb mantega.
- Cobrim els canelons amb la salsa. Hi posem una mica de formatge parmesà ratllat pel damunt, un xic de mantega i ho enfornem a 180º.

4 comentaris:

  1. No sóc una apasionada dels canalons, especialment per la beixamel, però puc dir que aquests canalons entren molt i molt bé i la salsa està per xucar pa!
    Anna P.

    ResponElimina
  2. Ufffffffffffff per Nadal n'he menjat 3 vegades... impressionants! Us recomano moltíssim aquesta recepta! La millor vegada el dia 1, gràcies, ens ha ressucitat!!! La millor manera de començar l'any amb un grandíssim plaer de boca! Aquest any us desitjo moltes receptes a tots! ;)

    ResponElimina
  3. Per Cap d'Any vam provar aquests canelons fets per la xef Anna. Estaven boníssims i amb una salsa molt gustosa.
    Felicitar als cuiners Xevi i Anna pel sopar de Cap d'Any i el seu blog.

    Jordi i Eva

    ResponElimina
  4. M'alegra moltíssim que us agradessin! La veritat és que és una gran recepta i força fàcil de fer. Gràcies Xevi per ajudar-me esmicolant el confit i enrotllant canelons...així no es fa gens pesat fer-ne 60! ;-)
    Moltes gràcies per la visita i el comentari, us heu guanyat algun altre plaer de boca!

    ResponElimina