dissabte, 15 d’octubre del 2011

Xè TIBERI DE "VERANU" (5): CREMA DE TOMATA AMB ESCUMA D'OLI D'OLIVA

Un dels entrants que vam fer el vam extreure del bloc Els fogons de la bordeta, un niu d'idees exquisides! S'ha de dir que cal un sifó per fer-la, així que ja sabeu què demanar per reis!

Ingredients (12-15 gotets):
Per a la crema de tomata:
- 10 tomates de branca
- Una o dues llesques de pa de pagès
- Oli d’oliva
- Vinagre
- Sal
- Aigua
- Unes fulles d’alfàbrega

Per a l’escuma d’oli d’oliva:
- 250 ml d’aigua
- 500 ml d’oli d’oliva
- 2 fulls de gelatina
- Sal

Elaboració:
- Pelem les tomates i en traiem les llavors (per fer-ho més fàcil els podem escaldar uns segons en aigua calenta). Els posem en un got per triturar, hi afegim la molla de pa, aigua (sense que arribi a cobrir del tot), un polsim de sal, oli i vinagre al gust.
- Ho anem triturant amb la batedora elèctrica fins aconseguir una textura fina. Hi posem unes fulles d’alfàbrega i ho deixem a la nevera, com a mínim dues hores, perquè agafi bé el gust.
- D'altra banda, hidratem la gelatina (deixant-la en aigua uns 5 minuts).
- Barregem els 250 ml d'aigua amb l’oli i la sal i ho emulsionem amb la batedora elèctrica.
- Escalfem una mica d’aigua i hi desfem la gelatina. L’incorporem a la barreja anterior i ho posem tot al sifó. Carreguem la càpsula de gas, remenem bé, i ho deixem reposar a la nevera unes dues hores.
- Muntem el plat en gotets, posant a sota la crema de tomàquet (primer haurem d’haver tret les fulles d'alfàbrega) i l’escuma a sobre. Ho podem rematar amb un crostonet de pa i una fulla d’alfàbrega per decorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada