dimarts, 22 de març del 2011

CREMA DE PÈSOLS AMB MASCARPONE I CLOÏSSES

Pensàvem que els pèsols no ens entusiasmaven, però les cremes de pèsols que vam tastar al Restaurant Mimolet i al Restaurant Sushi la Riba de Girona ens van fer veure el contrari. Així que ens hem animat a fer-la amb un toc de mascarpone i rematada amb unes cloïsses.

Ingredients
(per a 3 o 4 persones):
- 400 g de pèsols
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 patata petita
- 1 pastilla de brou de verdures
- Aigua, sal i pebre
- Mascarpone
- 16 cloïsses

Elaboració:
- Per fer la crema, primer de tot tallem a daus la ceba, el porro i la patata i ho posem a ofegar en oli d'oliva.
- Quan estigui una mica fet, hi afegim els pèsols i ho deixem coure tot junt uns minutets. Salpebrem.
- A continuació, ho cobrim amb aigua, hi afegim la pastilla de brou triturada i ho deixem coure tot junt una estona (fins que els pèsols estiguin tous).
- Ho passem per la batedora i seguidament pel colador xinès (volem una textura ben fina). Rectifiquem de sal i ho reservem (a l'hora de servir-la només caldrà escalfar-la).
Muntatge del plat:
- Al fons d'un plat de sopa hi col·loquem un parell de quenelles o de boles de formatge mascarpone. Hi aboquem la crema de pèsols i ho guarnim amb 4 cloïsses que haurem obert prèviament a la paella (és recomanable que abans deixem les cloïsses en aigua amb sal 30 minuts per si tenen sorra).
- Aquest plat també el podem servir com a aperitiu. En aquest cas, farem el mateix però en versió reduïda, muntant-ho en gotets petits (com a la fotografia de la dreta, que vam rematar amb musclos en comptes de cloïsses).

Nota: aquesta crema la podem guarnir amb allò que més ens vingui de gust. Podem canviar el mascarpone per algun altre formatge, posar-hi pernil, sèsam torrat, ou, vieira, musclos... en fi, que permet múltiples combinacions!!!

1 comentari: