dijous, 24 de març de 2011

TONYINA AMB CEBA CONFITADA I VI RANCI

Feia molt temps que tenia previst fer aquesta recepta que en un número de la revista "Descobrir CUINA" ens proposava Francesc Bellsolà de l'hotel rural Mas Mariassa. El resultat, tal i com ens esperàvem, ens va agradar molt.

Ingredients (per a dues persones):
- 2 talls de tonyina (d'uns 125 g cadascun)
- 300 ml de vi ranci
- 20 g de sucre
- 1 ceba grossa
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre
- Mantega

Elaboració:
- Primer fem la ceba confitada. La pelem i la tallem en anelles i la posem a confitar a foc lent amb una mica de mantega i oli. Un cop tingui un color torrat, la retirem.
- Per fer la salsa de vi ranci deixem reduir els 300 ml de vi ranci amb els 20 g de sucre morè fins que agafi una textura melosa.
- Finalment, empebrem la tonyina i la fem volta i volta a la planxa a foc molt fort amb un raig d'oli d'oliva (ha de quedar crueta). La salem amb sal Maldon.
Muntatge del plat:
- Estenem la ceba confitada al centre del plat, a sobre hi col·loquem la tonyina i ho salsem amb la salsa de vi ranci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada