diumenge, 9 de gener de 2011

AMANIDA DE MAGRANA I GAMBES ARREBOSSADES AMB PARMESÀ AMB VINAGRETA DE FRUITS DEL BOSC

Fa un parell de setmanes vaig voler sorprendre a l'Anna amb un soparet i inspirant-me en varis webs amics vaig improvitzar aquesta senzilla amanida que ens va sorprendre molt agradablement. De segon, una recepta mooooolt elaborada: filet de vedella a la planxa ;) amb sal Maldon i unes verduretes a la planxa. El vi, regal de la germana de l'Anna, un somontano reserva interessant: Señorío de Lazan. De postres, ratafia...

Ingredients (per a 2 persones):
- Enciams variats (si són brots tendres queda molt millor, però és més car)
- Canonges (no masses)
- 6 nous
- 1 magrana
- 1 tomata mitjana
- 14 gambes pelades (tamany gran) congelades o fresques, depenent de la butxaca
- 60 g de parmesà en pols
- 1 ou
- Farina
Per a la vinagreta:

- Sal, pebre, oli d'oliva, vinagre de mòdena i una cullerada de postres de melmelada de fruits del bosc

Elaboració:
- Per a la vinagreta: barregem una cullerada de postres de melmelada de fruits del bosc, oli d'oliva i una mica de sal, pebre i vinagre de mòdena.
- Deixem les gambes pelades en paper absorbent per treure l'aigua.
- Posem una base d'enciams i al damunt els canonges al gust.
- Esmicolem les nous i ho afegim a sobre. També afegim la magrana.
- Tallem la tomata (nosaltres l'hem tallat en 8 parts).
- Per arrebossar amb parmesà; enfarinem les gambes en un plat, les passem per l'ou batut i després en un altre plat les arrebossem amb parmesà en pols.
- Afegim les gambes al damunt de l'amanida i ho amanim amb la vinagreta al gust.

2 comentaris:

  1. BONES, EL VOSTRE BLOG ES GENIAL I MOLT ÚTIL PER ELABORAR PLATS SOFISTICATS SENS SER "ESFERFICACIONS". PERÒ UNA PETITA CRÍTICA, EN ELS ÚLTIMS POSTS TOTS ELS PLATS SÓN DE PEIX... PODEU FER-NE UN PER CARNÍVORS DE CIUTAT?
    BONA CUINA COM DEIA EN JAUME PASTALLÉ.

    ResponElimina
  2. Jeje tu no saps que les majúscules són per cridar a internet? jeje... si tens raó, la setmana que ve posarem algo de carn, ens havia agafat pel peix... però si busques hi ha mooooltes receptes de carn, carnivor de ciutat! Qué "cabrón", una abraçada i bona cuina!!!

    ResponElimina