dilluns, 24 de gener del 2011

SOPAR DE DISSABTE (2): OUS ESCUMATS AMB ESPÀRRECS VERDS I PARMESÀ

Una recepta del llibre Cuinetes, de Fermí Puig, però amb una petita variant: els ous escumats. La llàstima és que la resta del menú li va fer massa ombra...

Ingredients (per persona):
- 2 ous
- 6 puntes d'espàrrec verd
- Unes tires de parmesà
- Sal i oli d'oliva

Elaboració:
- Tallem 6 puntes d'espàrrec (de la mida d'un dit aproximadament) i els enrossim en una paella amb oli d'oliva.
- En un cassó hi posem aigua, sal i vinagre. Quan estigui a punt d'arrencar el bull hi posem els ous sense closca i els deixem coure un parell o tres de minuts (ha de quedar la clara cuita però no el rovell, sinó ens quedarà com un ou dur i el que interessa del plat és poder sucar els espàrrecs en el rovell).
Nota: hi ha gent que per fer els ous escumats no els posa directament a l'aigua sinó que els embolcalla amb paper film, tot posant el paper film dins una tassa, col·locant-hi l'ou a dins i tancant-ho amb una goma fent-ne una mena de saquet.
- Ara només cal muntar el plat. Col·loquem els ous al fons d'un plat soper, les puntes d'espàrrec al voltant i per sobre hi posem parmesà ratllat, sal Maldon i un rajolí d'oli d'oliva.

Ja està llest per menjar, ara només cal que, com diu en Fermí Puig, agafeu els espàrrecs amb els dits i en mulleu la punta amb el rovell d'ou i el parmesà. Que vagi de gust!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada