diumenge, 23 de gener del 2011

SOPAR DE DISSABTE (1): ENTRETENIMENTS DE PASTANAGA A LA LLIMONA

Com que fa dies ens va venir a veure el Sr. Perafita (de la casa dels Martí Faixó), i es va quedar un temps amb nosaltres, vam pensar que per acomiadar-lo (com que tenia mono de cuina) res millor que fer-li a en Xevi un sopar de "luju". Passi-ho bé, Sr. Perafita, ha estat un plaer poder sopar amb vostè, és una persona realment brillant.





Respecte al menú, en els pròxims posts podreu assaborir-lo:
- Entreteniments de pastanaga a la llimona
- Ous escumats amb espàrrecs verds i parmesà
- Peus de porc sense feina amb botifarra negra i vinagreta d'avellanes
- Tàrtar de filet de vedella (steak-tartar)
- Crema de mandarina amb crumble d'ametlla i pols de xocolata

ENTRETENIMENTS DE PASTANAGA A LA LLIMONA:
Vaig sentir a Catalunya Ràdio el Sr. Pius Alibek, autor del llibre "Arrels nòmades", parlant d'aquesta manera original i divertida de menjar pastanaga. Us ho recomanem com a aperitiu.

Ingredients (per picar 2 persones):
- 1 pastanaga
- 1/2 llimona
- Sal

Elaboració:
- Pelem la pastanaga i la tallem a tires finetes.
- Fem suc amb la mitja llimona.
- Reguem les tires de pastanaga amb el suc de llimona i les salem generosament.
- Ho podeu servir en una copa, com a la foto, queda molt curiós i divertit.

3 comentaris:

  1. Molt efectiu i molt millor que les típiques olivetes o patatones.
    Referent al temps de maceració, pel meu costat les he deixat fins a 20 minuts amb la llimona i la sal i el resultat també ha estat excel·lent.

    ResponElimina
  2. Si, efectiu, fàcil, econòmic i original i divertit! tot un punt per sorprendre al convidat!

    ResponElimina
  3. Últimament ho he fet, i sempre surt bé (si les pastanagues són bones!!). També ho he deixat macerar amb el suc de llimona, una mitja horeta. Sempre sorprèn!! Carme

    ResponElimina