diumenge, 9 de gener del 2011

LLUÇ A LA PAPILLOTA AMB MUSCLOS I ESCOPINYES

Aquestes festes, entre regal i regal, el tió (que devia saber de la passió per les papillotes que té en Xevi) li va cagar l'estoig de vapor en siliciona de Lékué. Sorprenentment, els reis, que també devien saber del nostre gust per la cuina, ens en van portar un altre de més gros (el de 3-4 persones amb safata). Així que ara tenim dos estris d'aquests (jo crec que ha sigut de les coses més regalades aquest Nadal per cert), un per a casa d'en Xevi i l'altre per a casa meva. Així que sense esperar més, i com que ja teníem ganes de tornar als fogons, el divendres ja el vam estrenar amb una adaptació de diferents receptes que vam trobar tot remenant per la xarxa. El resultat ens va agradar moltíssim...i és que si la matèria primera és bona, una papillota no pot fallar!

Ingredients (per a dues persones)
2 trossos de lluç (nosaltres vam comprar un lluç de Roses i la nostra peixatera ens el va netejar i tallar en dos trossos)
- 10 musclos
- 16 escopinyes
- Mitja llimona
- Un parell de branquetes de julivert
- 1 all
- 1 bitxo (pebrot de caiena)
- Una culleradeta de mantega
- Oli, sal i pebre

Estoig Lékué per fer a la papillota
Elaboració
- Netegem els musclos i deixem les escopinyes en aigua i sal.
- Salpebrem el peix i el posem a dins l'estoig i hi afegim els musclos i les escopinyes.
- Ho reguem amb un rajolí de llimona i un bon raig d'oli d'oliva.
- Hi afegim una mica d'all picat i una branqueta de julivert (reservem la resta de l'all picat).
- Tanquem l'estoig i el posem al forn uns 15 minuts a 200ºC.
- Mentrestant posem una cullerada de mantega i oli en una paella. Hi afegim l'all i el bitxo picat i ho coem una mica (sense que l'all es dauri). Finalment hi podem afegir un polsim de julivert picat.
- Quan el peix ja estigui gairebé cuit, afegim aquest preparat a l'estoig de vapor i ho deixem coure un parell o tres de minutets més.

Nota: com que era la primera vegada que feiem servir l'estoig, nosaltres vam cuinar el plat amb la safata, però el suc de la cocció que deixa anar és molt bo i el vam afegir al plat. Per tant, potser seria aconsellable coure'l sense la safata.

4 comentaris:

  1. Eps, tambe hi fa molt la simpatia de les peixateres de la peixateria Suñer de Girona! A la papillota el peix queda molt melós i gustós a part de ser molt sa. També es pot fer amb microones però hauríeu de mirar els temps de cocció. Per cert, bon any nou a tots els qui ens seguiu!

    ResponElimina
  2. El vaig fer ahir seguint la vostra recepta i em va quedar de conya!!! I d'entrant, uns musclos al vapor i unes escopinyes a l'"ajillo" tremendes!!! Gràcies!

    ResponElimina
  3. Gràcies a tu per seguir-nos! M'alegra que et quedés bé, com sempre!
    Per cert...a veure quan quedem per fer uns formatgets, no? je je...no ens n'hem oblidat eh!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Eps, escopinyes a l'ajillo!!! Ens ho apuntem... no, no, millor volem provar les teves ;p ..., no, Anna? El dia que vulguis! Formatgets? També, també...! Una abraçada!

    ResponElimina