dissabte, 5 de juny del 2010

RAP A L'ALL CREMAT


"Aniràs a comprar?" "Hi pots anar tu?" "Val , ja hi vaig jo, però no em va massa bé..." "D'acooooord, ja hi vaig jo...". Amb aquesta conversa telefònica podia semblar que un dia qualsevol acabaria amb un sopar qualsevol, però no! La mare que la va parir! Ho haveu vist que em va fer? - Intro de Xevi, recepta de la xef...

Ingredients per a 2 persones
- 5 dents d'all
- Julivert
- 1 pebrot de caiena o cirereta
- 6 patates petites
- 0,4 l. de brou de peix
- 4 talls de rap
- 4 o 5 ametlles
- 2 o 3 cullerades de tomata natural ratllada o triturada
- Oli d'oliva, pebre, sal i farina

Elaboració
- Salpebrem el rap, l'enfarinem i el fregim volta i volta. El reservem.
- Posem l'all tallat a làmines en oli calent fins que quedi ben daurat (no cremat, malgrat ho digui el nom de la recepta) i el reservem.
- Posem una mica de l'all daurat amb julivert picat i ho sofregim una mica. Hi posem el pebrot de caiena i la tomata, deixant-ho sofregir.
- Afegim la patata esqueixada (consisteix a fer un petit tall a cada trosset de patata i arrencar-lo, en comptes de tallar-lo tot), i les cobrim amb el brou de peix, deixant-les coure uns 10-15 minuts fins que quedin gairebé tovetes.
- Retirem el pebrot de caiena i separem les patates.Passem per la batedora la resta (si la salsa ha quedat massa líquida la podem espesseir amb un xic de farina).
- Finalment deixem coure 10 minutets les patates juntament amb el rap i una mica de picada (all daurat, ametlla i un xic de julivert) i ja ho tenim llest per a servir.

3 comentaris:

  1. Bueno, bueno, bueno...que puc dir, aquest plat és impressionant. Ahir a la nit vam gaudir-ne 6 persones a casa, i l'opinió fou unànime. El recomano vivament.
    Moltes gràcies Anna pel servei consulta 24 hores. No saps a on t'has posat.
    Petons
    Toti

    ResponElimina
  2. M'encanta que el gaudíssiu! la veritat és que és un plat senzill i ràpid de fer i amb un resultat fantàstic. No sabeu com ens alegra saber que ens seguiu i que aneu cuinant les idees que anem penjant, dóna encara més sentit als nostres PLAERS DE BOCA.
    Per cert, no ho diguis gaire fort això de les 24 hores...;-)
    Petons

    ResponElimina
  3. AVÍS: us recordem que el servei 24 hores és exclusiu per al telèfon de l'Anna, en cap cas al d'en Xevi jeje... Anna, espavilem-nos que aviat les hauran fet totes!!! Petons a tots, llaminers!

    ResponElimina