dimarts, 15 de juny de 2010

LLOM A LA SAL AMB OLI DE JULIVERT

Aquest va ser l'orgullós acompanyant de l'amanida de maduixes als dos pebres, mozzarella i salmó durant la vetllada amb la colla d'en Xevi (la "Brascolla", en dic jo). Un plat fàcil i molt gustós, extret de la cuina de la Nuri Lladó, que recomanem prendre fred ara que ve la fresqueta estiuenca.

Ingredients (per a 7-8 persones)
Per al llom:
- 1 kg de llom de porc en un sol tros
- Uns 2,5 kg de sal gruixuda
- 2 clares d'ou
Per a l'oli de julivert:
- 5 grans d'all
- 1 grapat de fulles de julivert
- Oli d'oliva
Elaboració
- Primer de tot cal posar una capa d'uns 2 cm de sal en el fons d'una plata per anar al forn.
- Al damunt d'aquesta capa hi posem el llom sencer. Barregem la resta de la sal amb les clares d'ou mig muntades.
- Cobrim tot el llom amb la sal (barrejada amb les clares) pressionant-la bé per tal que agafi la forma del llom.
- Ho posem al forn a uns 175ºC durant aproximadament una hora (quan normalment la crosta de sal es trenca).
- Finalment, trenquem la crosta de sal i en retirem el llom.
- Deixem reposar el llom unes hores i després el tallem a llesques fines.
En aquesta ocasió, per acompanyar el llom vam fer un oli d'all i julivert, tot i que el podem acompanyar amb allò que ens vingui de gust.

Per a l'oli de julivert:
- Posem a bullir aigua i tant bon punt arranqui el bull hi afegim els grans d'all pelat. Els deixem coure 4 minuts.
- A continuació hi afegim el julivert i ho deixem coure tot junt uns dos minutets.
- Finalment ho colem i ho triturem juntament amb l'oli d'oliva.
- Per presentar-ho servim el llom tallat a filets i l'oli de julivert pel damunt. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada