diumenge, 30 de maig de 2010

MAGRET D'ÀNEC AMB SALSA DE PORTO I PORROS


Investigant per la xarxa com aprofitar el Porto que teníem vaig acabar fent una recepta inspirada en diverses que havia trobat, el resultat (amb toc de la xef Roig), ens va sorprendre gratament.

Ingredients per a 2 persones
- 1 magret d'ànec (500 gr. aproximadament)
- 1/2 taronja
- 20 cl. de vi de Porto
- 400 cl. de brou de carn
- Tòfona
- 1 porro
- 8 espàrrecs verds (de guarnició)

Elaboració
- Per a la salsa: tallem els porros a tires i ho daurem en una cassola. Quan estan daurats hi afegim el porto i el suc de mitja taronja fins que redueixi i un cop reduït hi afegim el brou de carn i la tòfona, deixant-ho coure uns 45 minuts. Passem el resultat pel colador xinès per obtenir una salsa fina.
- Amb el forn a 200ºC en posició de gratinar, posem el magret d'ànec amb la part del greix a dalt fins que quedi marcat (és perquè quedi calent i poc fet, serà més tendre).
- Tallem el magret a làmines i el passem per la planxa amb poc oli (volta i volta).
- Per presentar el plat hi col·loquem els talls de magret, afegim la salsa per sobre i ho guarnim (en el nostre cas vam utilitzar unes puntes d'espàrrec verd a la planxa).

Cap comentari:

Publica un comentari