dissabte, 20 de febrer del 2010

ALBERGÍNIA FARCIDA GRATINADA

Avui el plagi ha estat literari: 200 recetas mediterráneas; el culpable: Michel Montignac; el pecat: un plat actual, fàcil i lleuger. Si ens heu de jutjar... que sigui amb la panxa plena, si us plau.

Ingredients per a 2 persones (com a primer plat)
- 1 albergínia
- 2 tomates madures
- mozzarella
- 2 filets d’anxova
- orenga, oli d’oliva, sal i pebre

Elaboració
- Escalivem l’albergínia embolicant-la amb paper de plata i posant-la al forn amb un rajolí d’oli d’oliva ¾ d’hora aproximadament a 190 graus.
- Per una altra banda, escaldem les tomates i posteriorment li treiem la pell i les llavors i les tallem a dauets.
- Quan l’albergínia està cuita, la tallem per la meitat, en buidem l’interior i tallem el que hem extret a daus. Barregem els daus d’albergínia i la tomata i ho salpebrem amb prudència (ja que després hi posarem anxova).
- Omplim cada mitja albergínia amb la barreja anterior, ho cobrim amb unes làmines de mozarella i hi col·loquem el filet d’anxova a sobre.
- Li donem el toc d’orenga per sobre i ja podem gratinar-lo al forn!

2 comentaris: