dilluns, 15 de febrer del 2010

PURÉ AMB CALAMARS I LA SEVA TINTA

L'altre dia vam anar a sopar a un dels restaurants que ens agrada de Girona, el Cau del Llop, i vam descobrir aquest plat. Ens va agradar tant, que ens hem atrevit a imitar-lo. Us animem fer-lo, ja que és senzill de preparar i el resultat és molt sorprenent!

Ingredients (per a 2 persones)
- un parell de patates
- crema de llet
- un rovell d'ou
- oli i aigua
- sal
- 4 0 5 calamars (dels petitons)
- 1 ceba
- 1 gra i mig d'all
- un gotet de vi blanc
- un parell de cullerades soperes de tomata natural triturada
- tinta (com que volem que quedi ben negre, a part de la pròpia tinta del calamar, en farem servir una de sèpia)
- pebre rosa


Elaboració
Per una banda fem un puré de patata suau:
- Primer de tot ofeguem les patates en un cassó amb una mica d'oli. Després hi afegim aigua i les deixem coure fins que quedin toves.
- Quan ja estan cuites, les traiem de l'aigua i les triturem amb el túrmix juntament amb una mica de l'aigua de la cocció, el rovell de l'ou i una mica de crema de llet. Ho salem i ho reservem.


D'altra banda preparem els calamars:
- Piquem la ceba i els alls i els posem a sofregir en una paella.
- Quan estigui rosset, hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir una mica. A continuació hi posem els calamars tallats. Després hi posem la tomata i ho salem.
- Quan ja estigui gairebé fet hi afegim la tinta del calamar i ho reservem.
- La tinta de la sèpia la diluïm amb una mica de brou suau de peix (si no en disposem podem fer-ho amb aigua i una mica de pastilla de caldo). Després l'afegim als calamars i ho deixem coure tot jutn un momentet.


Quan ja ho tenim tot llest ho servim. Posem el puré de patates al fons del plat i per tot voltant hi col·loquem els calamars amb la tinta. Ho enllestim posant-hi el pebre rosa, que és la clau del plat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada