dissabte, 25 de febrer del 2012

CARXOFES CONFITADES AMB GAMBES I CRUIXENT DE PERNIL

L'altre dia, recomanació d'en Roc, vam anar a sopar a La Magrana de Banyoles i ens va encantar. No només pel caliu del petit restaurant i per les delicioses propostes que vam poder menjar, sinó també per l'amabilitat de la Carme. Així que aquí teniu un homenatge en forma d'una versió d'un dels plats que tan ens van agradar.

Ingredients (per a 2 persones):
- 3 carxofes
- 3 llenques de pernil salat
- 8 gambes
- Pebre rosa
- Pebre de sichuan
- Un tall de pell de taronja
- Oli d'oliva i sal

Elaboració:
- Netegem i preparem les carxofes. Per fer-ho, traiem les fulles de fora de les carxofes. Pelem el tronc de manera que només ens quedi la part tendra del mig. Partim els cors per la meitat i en traiem la pelussa que té al mig la carxofa.
Nota: a mesura que anem preparant les carxofes, les anem posant a dins un bol amb aigua i suc de llimona perquè no ens quedin negres. 
- Posem en un cassó oli d'oliva suau, uns grans de pebre rosa, de pebre de sichuan i una pell petita de taronja. Hi posem les carxofes i ho deixem confitar (l'oli ha de cobrir les carxofes. Per confitar, és important que l'oli no bulli, cal tenir-ho a foc ben suau i que vagi fent. Sabrem que estan llestes quan les punxem i no oposin cap mena de resistència).
- D'altra banda preparem el cruixent de pernil: posem les llenques en una plata per anar al forn al damunt de paper sulfurat uns 10-12 minuts a uns 200ºC. La millor manera de saber que el pernil està al punt és anar-ho controlant i veureu que amb l'olor es nota quan està al punt (o quan s'ha cremat...je je je). Una llenca de pernil la passem per la picadora per tal d'obtenir pols de pernils.
- Pelem les gambes i els hi traiem els intestins. En reservem un parell o tres de caps que utilitzarem per fer un oli de gamba suau. Per fer aquest oli, agafarem una mica de l'oli que hem fet servir per confitar les carxofes i hi posarem els caps prèviament saltats volta i volta a la paella.
- Finalment, a l'hora de menjar el plat, saltejarem les gambes (també volta i volta).

-Muntem el plat col·locant 3 meitats de carxofes (prèviament escorregudes), les gambes, el cruixent de pernil. Amanim el plat amb oli de gambes i una mica de pols de pernil pel damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada