dijous, 8 de març de 2012

COSTELLETES DE CONILL ARREBOSSADES AMB ESPUMA D'ALLIOLI

La primera vegada que fèiem i menjàvem unes costelletes de conill. Realment són un vici... ens van encantar!

Ingredients (per unes 2-3 persones)
- Costelles de conill (nosaltres les vam comprar tallades)
- Un ou
- Pa ratllat
- Oli d'oliva
- Sal i pebre

Per a l'espuma d'allioli:
- Un gra d'all
- Un ou
- Oli d'oliva
- Sal
- Aproximadament 200 ml de nata líquida
- Una càpsula de NO2
- Sifó de 1/2 l

Per la guarnició (opcional):
- Mongets


Elaboració
Per fer l'escuma d'allioli:
- Fem una maionesa convencional amb all: retirem l'arrel de l'all, la posem al got de la batedora, hi afegim l'ou, un pessic de sal i ho anem batent tot afegint-hi oli d'oliva fins que ens quedi lligat.
- Hi afegim la nata líquida i ho barregem. Ho passem per un colador de malla fina i ho introduïm a dins el sifó.
- Tanquem el sifó i hi afegim la càpsula de NO2. Ho reservem a la nevera (almenys un parell d'hores).

Per fer les costelletes:
- Salpebrem les costelletes.
- Passem cada costella per ou batut i després pel pa torrat. Les arrebossen en una paella amb oli d'oliva suau.
- Quan les retirem les posem damunt de paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.

Muntem el plat:
- Posem les costelletes de conill al plat i ho acompanyem amb l'escuma d'allioli i alguna guarnició (nosaltres vam utilitzar mongets, ja que la combinació dels mongets amb allioli també ens agrada molt)

3 comentaris:

  1. Ostres, ahir vaig comprar conillet i potser el prepari així! Amb el que m'agrada l'allioli i aprofitant que tinc el sifó... :)

    ResponElimina
  2. Aprofita-ho doncs!!! Si al final et decideixes, ja ens diràs què tal ha estat el resultat!!! Nosaltres, després de fer aquest plat vam decidir que el repetiríem segur!!!
    Salut!

    ResponElimina
  3. És un plat divertidíssim i molt bo! Ens va sorprendre, la veritat! Bon profit doncs, ens veiem als fogons!
    Xevi Bras

    ResponElimina