dilluns, 26 de setembre del 2011

Xè TIBERI DE "VERANU" (1): CONCURS DE CUINA

La xef i el rostit, donant indicacions.
10 anys regalant gastronomia mereixia una ocasió especial, diferent. Així que l'Anna va convocar els tiberencs a les 5 de la tarda (més d'un ja s'ensumava que es posaria el davantal...) per fer un taller-concurs de cuina.


Comença el concurs!
 L'experiència va ser molt divertida i enriquidora (polèmica inclosa pel veredicte final ;-). Cada parella tenia un divertit nom gastronòmic que no explicarem, cadascú que tregui les seves conclusions, i una recepta escrita que havien de fer (amb la xef-lis i el rostit de festa major com a coordinadors de luxe).


Els participants. lluitant colze a colze.



MENÚ DEL Xè TIBERI DE "VERANU"

Aperitiu:
ESCOPINYES AMB VERMUT
BROQUETES DE LLAGOSTINS I BRIE

Entrants:
CARPACCIO DE CARBASSÓ
CREMA DE TOMÀQUET AMB ESCUMA D’OLI D’OLIVA
CIGRONS AMB BOTIFARRA NEGRA AL PEDRO XIMÉNEZ

Les paupiettes, la gran guanyadora.
Segons:
PAUPIETTES DE LLENGUADO AMB GAMBES
CANELONS DE CONFIT D’ÀNEC AMB FOIE I CEPS

Postres:
MOUSSE DE XOCOLATA I CAFÈ
MOUSSE DE LLIMONA I MENTA


Algú va viure massa bé, aquest any, ja li tocava...




Els fondue, merescuts guanyadors

Embolcallat d'ou amb film, closca inclosa?!

La sorpresa dels 10 anys.

L'art de fer canelons

Una trinxada cuinant amb molt de "carinyu".





Moltes gràcies, una any més, per acompanyar-nos en el Xè tiberi i sobretot per prendre-us l'activitat amb tantes ganes.

Cordialment, l'escalivat.

6 comentaris:

  1. Va ser un tiberi de gran nivell, com sempre! Alguns vam treballar el mateix dia, d'altres ho havien fet abans perquè tot sortís rodó!
    Ja espero l'onzè!!!!
    Carme

    ResponElimina
  2. Eps, em de convéncer la Xef-lis perquè faci l'onzè... jo crec que mirant aquest post no pot dir que no... si cal tornem a cuinar! Però Carme, l'any que ve et canvio el carbassó pel llenguado i les gambes jeje... així no s'hi val! Vull tribunal d'apel·lació?!!! Un petonàs i gràcies a tots els participants, ens ho vam passar de conya, gran idea! Firma: l'escalivat!

    ResponElimina
  3. Ei tiberencs!!!
    Quin record, poder veure les fotos i els comentaris del Xè tiberi de veranu. Val a dir que com cada any el menú era boníssim i el CD fet amb molt bona música.
    No hem de perdre aquest acte creat per l'Anna Roig que aplega bons amics, diversió i posa a prova el sentit del gust.
    L'Alba i jo ens comprometem a fer l'XIè tiberi.

    Molts petons a tots
    Anna Viader

    ResponElimina
  4. Jo, com el meu company, també reclamo tribunal d'apel·lació!!!! O com a mínim que l'any que ve ens canvieu el carbassó per alguna "delicatessen" com les dels guanyadors...

    Fora conyes, evidentment estava tot boníííííssim, com sempre. I va ser molt divertit!!! Per mi es pot repetir la nova fòrmula de tiberi 10 anys més!!

    Mueks,
    Juliette.

    ResponElimina
  5. A veure Viader: perquè hem de canviar allò que ja funciona? No t'ho varen ensenyar en la teva etapa com a regidora? Je je je... Voleu dir que no estem fent massa canvis? Primer, la Roig petita ens fa treballar de valent, i ara ens proposeu que juntament amb l'Alba ens fareu el proper tiberi!!! "Pero... esto que es!", com deia aquell. Ens estem carregant les tradicions, i això no pot ser! La meva proposta és tornar als orígens dels primers tiberis. El fet de pensar que en l'onzena edició menjaríem algun plat amb ou, clova inclosa, reforça la meva postura.

    Eiii... ara fora conya! Els tiberis, amb el format que sigui, no s'han de perdre. Aquest any, tot i les meves reticències inicials, va ser molt divertit i va sortir un àpat a l'alçada de la petita Roig i el seu marmitó (és clar, amb els mestres que teníem no podia ser d'altra manera). Si convé, perfeccionaré la meva tècnica, ja molt depurada, d'enrotllar canelons. I si la continuïtat passa per la Viader i l'Alba, endavant les hatxes: tindreu tot el nostre suport.

    Gràcies per tots els tiberis que hem gaudit i per tots els que vindran.

    Joan Godo

    ResponElimina
  6. jeje Joan semblava que no podia ser, tu i els canelons units per sempre més! Quin art, quin sex-appeal!!! ;D SALVEM ELS TIBERIS DE VERANU, jo iniciant campanya... ja que ho perdem tot a les urnes, almenys que quedi reducte de felicitat...!
    Si cal menjarem cloves d'ou, cap problema... però imagino que no caldrà, no...?! Jo ajudo amb el que calgui, però com a bon marmitó cal dir que la meva especialitat són olles, cassoles, terres ben greixosos i algún que altre canonada que no rutlli... ;D Una abraçada a tots i merci per compartir els fogons i els somriures!

    ResponElimina