dimarts, 7 de juny del 2011

DINAR D'ANIVERSARI (5): CREMA DE PÈSOLS AMB CRUIXENTS DE BOTIFARRA NEGRA I CANSALADA

Una versió de les receptes que vam aprendre al Compro i cuino de l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó, una activitat molt interessant que es fa a Girona.

Ingredients:
- uns 500 g de pèsols congelats
- uns 300 g d'aigua
- sal i pebre
- un grapadet de pèsols frescos
- cansalada fresca
- botifarra negra


Elaboració:
- Escaldem els pèsols congelats amb aigua bullent i ho triturem amb la batedora. A continuació, ho passem tot per un colador de malla fina. Ho posem a punt de sal i pebre.
- A banda, tallem a dauets la cansalada i la botifarra negra i la fregim en una paella fins que quedin ben rosset i cruixent.
- Per servir-ho, només cal que posem la crema de pèsols i la guarnim amb alguns pèsols crus i els dauets del cruixent.

Nota: al curs, vam servir aquesta crema com a caputxino, tot fent un aire de llimona. Si no el podem fer perquè no disposem dels ingredients (com per exemple lecitina) i volem que mantingui l'aire refrescant que li dóna la llimona, hi podem ratllar una mica de pela de llimona ben fina i espolsar-ho pel damunt.

3 comentaris:

  1. Holaaa! Aquest ha estat el primer plat del menú d'avui. Boníssim! Gràcies per les idees! La botifarra negra cruixent m'ha encantat, i això que en cru no és de la meva devoció... Ho provarem amb taquets de bacon! Una abraçadaaaa!

    Àngels

    ResponElimina
  2. Hola Àngels!
    quina il·lusió veure que has fet algunes receptes i saber que han sortit bé! A mi la botifarra negra tampoc m'apassiona, però l'utilitzo sovint com a cruixent perquè crec que dóna un punt interessant als plats! Per a les cremes en general això dels cruixents funciona molt bé, ja ho veuràs!
    Una abraçada i a veure si t'animes amb més receptes!

    ResponElimina
  3. La cuinera dels bolquers jeje...! Avui la tenim a tope amb plaers de boca! Esperem que en David hagi estat content i que n'hi facis moltes més, i ell a tu també ;) Totalment d'acord amb la buti negra... però si és bona... pot ser un complement ideal, per exemple a la recepta:
    SOPAR DE DISSABTE (3): PEUS DE PORC SENSE FEINA AMB BOTIFARRA NEGRA I VINAGRETA D'AVELLANES
    era boníssima! Amb baconet també quedarà bé, crec! Un petó ben fort a TOTA la family!

    ResponElimina