dissabte, 7 de maig de 2011

"BURRITOS" D'ENCIAM AMB POLLASTRE O GALL D'INDI

Tocava futbol i vaig pensar en una original i divertida manera, que feia temps que no tastava, de menjar una amanida. Compte amb el sofà que quan t'ho menges degota jeje...!

Ingredients (per a 2 persones, podeu posar-hi els que vulgueu amb la quantitat que vulgueu i provar altres vinagretes):
- 1 enciam iceberg
- 1 pit de pollastre desossat
- Gall d'indi
Exemple d'ingredients per farcir:
- Formatge fresc
- Pipes pelades
- Tomàquets
- Olives farcides
- Crostonets de pa
- Anxoves
- Blat de moro

Per a la vinagreta de formatge blau:
(la recomanem amb el pollastre, blat de moro, crostonets, anxoves, tomàquet, olives i pipes)
- 30 g. de formatge blau (aprox.)
- Oli d'oliva
- Pebre negre i sal

Per a la vinagreta de soja i llimona:
(la recomanem amb gall d'indi, formatge fresc, blat de moro, tomàquet, crostonets i olives)
- Soja
- 1/2 llimona
- 1/4 de pastilla de caldo de carn

Elaboració:
Per a la vinagreta de formatge blau:
- Posem en un recipient el formatge blau trossejat i ho cobrim d'oli d'oliva. Salpebrem i ja ho podem batre.

Per a la vinagreta de soja i llimona:
- Posem a escalfar el quart de pastilla en aigua calenta fins que redueixi una mica. Quan estigui a punt ho barregem amb la soja i el suc del quart de llimona.

Per als "burritos":
- Tallem el pollastre a tires, el salpebrem i el saltegem en una paella amb oli d'oliva.
- Traiem les fulles senceres i les posem en un plat (compte que no es trenquin!).
- En diversos plats anem trossejant al gust els ingredients (els que calguin) i els col·loquem en plats. A la taula portem el plat amb les fulles d'iceberg, els ingredients escollits i les salses. Finalment, cada comensal només cal que posi els ingredients que li vinguin de gust dins la fulla d'enciam amanit amb la vinagreta que vulgui i tancar-ho com si fos un "burrito".

1 comentari:

  1. Hola!!! Les vaig fer ahir i van quedar tremendes!!! Tenies raó, Anna: fàcil de fer i hiperefectiu!!! Gràcies!

    ResponElimina