dissabte, 30 d’abril de 2011

CUETES DE RAP AMB GAMBES

La mama Agnès ens va obsequiar amb unes cuetes de rap que calia agrair amb una bona recepta. Creiem que el resultat està a l'alçada de les millors de les reverències...

Ingredients (per a 2 persones):
- 6 cuetes de rap (depèn del tamany)
- 2 patates mitjanes
- 6 gambes
- 1 ceba
- 2 cullerades de tomàquet sofregit (o natural triturat)
- 1 got de vi blanc
- 1 litre de brou de peix
- Oli d'oliva, sal i pebre
Per a la picada:
- 1 llesqueta de pa fregit
- 6 avellanes
- 6 ametlles
- 1 all
- 1 pessic de julivert picat

Elaboració:
- Fregim la llesca de pa en oli d'oliva i fem la picada: en un morter piquem les ametlles, les avellanes, l'all, el pa i el julivert. Ho reservem.
- Fregim a banda i banda les gambes i les reservem.
- En el mateix oli en què hem fregit les gambes fem un sofregit amb la ceba picada i la tomata. Quan estigui fet hi afegim un gotet de vi blanc i deixem que es redueixi. Hi afegim un cullerot de brou de peix i ho passem tot per la batedora i després pel colador xinès. Ho tornem a posar a la cassola.
- Hi posem les patates escapçades i les cobrim amb el brou de peix. Al cap d'uns 5 minutets hi posem les cuetes de rap salpebrades prèviament.
- Posem una mica del suc de cocció a la picada i l'acabem de picar fins que ens quedi una pasta. A continuació l'afegim a la cassola (al gust).
- Ho deixem coure uns 15 minuts més (uns 5 minuts abans de finalitzar cal afegir-hi les gambes).

4 comentaris:

  1. Les vaig fer ahir i van quedar tremendes!!! Tenies raó, Anna: Fàcil de fer però hiperfectiu! Gràcies!!!

    ResponElimina
  2. Calla, calla! Les va tornar a fer ahir per la seva família...! Boníssimes! Gràcies a tu per seguir-nos!

    ResponElimina
  3. Je je...jo també li anava a dir!!! M'alegra que t'agradessin! És un plat d'aquests que no fallen! I com diu a en Xevi, gràcies a tu per seguir-nos, ens encanta!!! Petonets!!!

    ResponElimina
  4. Gràcies per la recepta m'ha sortit perfecta!! :-D

    ResponElimina