dissabte, 9 d’abril del 2011

FILET DE PORC AMB VI RANCI

Ja fa temps que vaig comprar a La Bodega mig litre de vi ranci per fer-lo servir amb alguna carn. Fins avui però, encara no l'havia combinat amb carn així que m'he dit que ja tocava! Tenia un filet de porc i llavors ho he tingut fàcil per decidir-me...filet de porc al vi ranci i llestos! Buscant buscant, en el llibre d'Assumpta Miralpeix "Cuina de mercat: receptes de sempre per a cuines d'ara" , he trobat aquesta sorprenent recepta que he de dir, que tot i que això de farcir el filet amb els cacauets no ho veia del tot clar, el resultat que li dóna l'hem trobat molt divertit!

Ingredients (per a 2 persones):
- 1 filet de porc
- 1 tall de pernil salat
- 35 g de cacauets torrats (no salats) picats
- 1 ou
- 80  ml de vi ranci
- Sal i pebre
- Cordill per lligar el filet
Per al puré de poma:
- 2 pomes
- 1 patata petita

Elaboració:
- Piquem els cacauets i fem una pasta amb l'ou.
- Obrim el filet pel mig i el farcim amb la pasta de cacauets i el pernil salat. Ho lliguem bé perquè no s'escapi el farcit.
- En una cassola amb oli calent hi enrossim el filet. Quan estigui daurat a banda i banda, retirem l'oli de la cassola, salpebrem el filet i hi aboquem el vi ranci. Ho tapem i ho deixem coure al forn a mitja cocció durant uns 25 minuts (es tomben). Si fa falta, durant la cocció hi podem abocar una mica d'aigua.
- Quan estigui cuit es retiren les lligadures i es talla el filet en 4 trossos. Ho servim calent i amb la salsa pel damunt.
Per acompanyar-lo, nosaltres vam fer un puré suau de poma.
Per al puré de poma:
- Tallem les pomes a quarts i la patata a trossos i les posem en un cassó amb una mica de mantega. Ho deixem coure uns 5 minuts remenant-ho. Ho cobrim amb aigua i ho deixem coure fins que estigui tou. Quan estigui llest en reservem l'aigua i ho batem, afegint-hi una mica d'aigua si cal. Ho colem amb el colador xinès per tal d'obetnir una textura ben cremosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada