dissabte, 27 de novembre de 2010

DINAR DE FIRES 2010 (4): GANACHE DE XOCOLATA AMB TEULA D'AMETLLES I GELAT DE VAINILLA AMB NOUS DE MACADÀMIA

A l'estada a Les Loges de Jardins d'Aymeric, que ens van regalar els meus amics pel IX tiberi de veranu, vam gaudir d'un curs de cuina d'un matí que va ser molt profitós. Aquí en teniu una prova versionada del què hi vam aprendre: unes postres elaborades i delicioses que van agradar fins i tot a l'oncle Pere!

Ingredients:
Per a les teules:
- 100 g de mantega
- 50 g de farina
- 130 g de sucre glacé
- 100 g de clara d'ou
- 50 g de pols d'ametlla
Per al ganache de xocolata:
- 125 g de xocolata
- 125 cl de nata líquida
- 50 g de sucre
- 12g de mantega
Per al coulis:
- Aproximadament 250 g de fruits vermells (poden ser congelats)
- Sucre (aproximadament 60g)
- Aigua

- Gelat al gust (nosaltres vam utilitzar gelat de vainilla amb nous de macadàmia i va quedar molt bé)

Elaboració:
Per fer les teules:
- Amb unes "barilles" barregem tots els ingredients junts (excepte la mantega que la posem al final, quan la resta d'ingredients estiguin barrejats).
- Guardem la barreja un dia a la nevera.
- Al dia següent, fem la forma de teules sobre un plàstic de silicona per anar al forn. Ho posem al forn a uns 160-180º. Quan ho veiem dauradet d'una banda, girem les teules i les deixem una estoneta més de l'altra banda (es fan en un moment!!!).
- Quan les retirem, les posem de seguida en un motlle que tingui la forma de teula (corbada) (nosaltres no en tenim així que vam posar-les dins de gots llargs tombats i van quedar prou bé).
- Les teules han de quedar ben cruixents!

Per fer el ganache:
- Posem la nata i el sucre en un cassó.
- Quan arrenqui el bull hi incorporem la cobertura de xocolata. Ho remenem i hi afegim la mantega.
- Guardem la barreja a la nevera i ho reservem fins a l'hora de servir.

Per fer el coulis:
- Posem les fruites vermelles i el sucre (i si cal una mica d'aigua) en un cassó i ho portem a ebullició.
- Ho deixem refredar, ho triturem i ho passem pel colador xinès.
- Ho reservem.
(podem guardar algun fruit vermell per a utiltzar-lo com a guarnició)

Muntatge del plat:
Per muntar el plat posem una cullerada de ganache al plat i una bola de gelat. Ho cobrim amb una o dues teules i hi decorem amb algun fruit vermell. El coulis el podem posar per sobre o a part (nosaltres vam optar per fer-ho d'aquesta manera perquè els comensals escollissin si n'hi volien posar o no, ja que no a tots els agrada).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada