diumenge, 21 de novembre de 2010

DINAR DE FIRES 2010 (3): BACALLÀ CONFITAT EN OLI DE TÒFONA AMB CHUTNEY DE TOMATA I ALL

Aquí teniu un dels nostres mimats, el bacallà, en una versió senzilla, adaptació lliure d'una recepta de la revista Cuines (provinent del restaurant Rosa Pinyol de Tortosa).

Ingredients (per a 4 persones):
- 4 lloms de bacallà de 175 gr. al punt de sal (nosaltres en vam fer trossos més petits perquè no era un plat principal)
- 250 gr. d'oli d'oliva verge extra
- 1 pot petit de tòfona extra de 10 gr. (nosaltres vam comprar el Ferrer)
- 1 rovell d'ou
- 4 cullerades de chutney de tomata i all
- Pinetells (per a la guarnició que vam utilitzar nosaltres)

Elaboració:
- Tallem la tòfona a làmines i les barregem amb l'oli d'oliva, deixant-ho reposar dues hores aproximadament.
- Confitem el bacallà a foc mig amb l'oli que hem aromatitzat de 5 a 7 minurs (El bacallà ha d'estar molt sec, el podem assecar amb paper de cuina. A l'oli de tòfona nosaltres hi vam posar unes gotetes de perfum de tòfona negra).
- Retirem el bacallà i el reservem.
- Fem una salsa similar al pil-pil escalfant l'oli a foc molt suau. Batem lleugerament el rovell d'ou i ho aboquem a l'oli amb compte remenant a poc a poc fins que es munti una mica.
- Netegem, tallem i saltegem els pinetells amb oli d'oliva en una paella fins que quedin una mica daurats. Els salem.
- Presentem el bacallà abocant-hi la salsa al damunt i afegint.hi per decorar unes làmines de tòfona a sobre i una cullerada de chutney de tomata i all al costat. Ho guarnim amb els pinetells saltejats i ja ho tenim a punt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada