dijous, 21 d’agost de 2014

TIMBAL DE SALMÓ, FORMATGE FRESC, TOMATA I ALVOCAT

Un plat inspirat en una recepta del llibre de receptes de el restaurant "El Trull". L'alvocat és creació pròpia, però és que m'encanta, i la veritat és que hi quedava molt bé!

- Un tall de salmó fresc
- Una o dues tomates (de la pera per exemple)
- Un alvocat
- Formatge fres
- Brots tendres, o rúcula...per decorar (opcional)

Per la vinagreta:
- Oli d'oliva
- Vinagre de xerès
- Sal i pebre
- Sal Maldon

Elaboració
- Tallem les tomates i el formatge a làmines ben fines (amb una mandolina). Si no, també les podem tallar a dauets.
- Tallem l'alvocat a dauets.
- El salmó, que l'haurem congelat prèviament, el tallem a làmines (per fer-ho caldrà que el deixem descongelar una mica i el tallem amb un ganivet ben esmolat). Seguidament, el deixem una estona macerant amb la vinagreta.

Pel muntatge del plat:
- Posem un motllo rodó al mig d'un plat. A baix de tot, hi col·loquem els daus d'alvocat. Al damunt, hi posem les làmines de tomata i després les de formatge. Finalment, a la capa de dalt hi posem unes làmines de salmó.
- Ho amanim tot junt amb la vinagreta, posem unes escates de sal Maldon per sobre el salmó, i ho decorem amb les fulles de brots tendres amanides.
Si volem, hi podem posar un fil de crema de vinagre balsàmic.

Cap comentari:

Publica un comentari