dilluns, 2 de juny del 2014

BACALLÀ A LA MUSSELINA D'ALL AMB PARMENTIER DE PATATA I CARXOFES CONFITADES

Aquest és el plat que vaig oferir als meus estimats amics el dia que van venir a inaugurar la caseta, i el que vaig fer el dia del meu aniversari...crec que va ser un èxit en tots dos casos, i el secret en gran part és del bacallà, que estava dessalat al punt i es desfeia a la boca! Sobretot, si us animeu a fer-lo, que segur que sí perquè és un plat ben senzill i molt "resultón", assegureu-vos que el bacallà sigui bo i estigui ben dessalat, és el secret, un bacallà salat us espatllarà aquesta delícia de plat!
És un plat molt similar a l'orada que vaig penjar fa temps, però com que aquest està fet amb bacallà, per mi aquest és millor!

Ingredients

- Un tall de morro de bacallà dessalat per persona
- Carxofes (aproximadament 1 per persona, però això va al gust)
- Patates
- 2 ous
- Crema de llet
- Oli d'oliva suau
- Un all
- Sal i pebres de diferents gustos (jo en vaig fer servir de shichuan, de rosa, i de negre)
- Una mica de pela de llimona

Elaboració
- Posem un cassó amb oli d'oliva i hi afegim els pebres al gust i una mica de pela de llimona. Hi posem les carxofes a confitar, prèviament tallades i netes (tal i com va`rem fer amb l'orada, mireu l'explicació detallada aquí). Les reservem fins al moment de servir.
- Fem el parmentier de patata.Ofeguem les patates en oli d'oliva, després hi afegim aigua i les deixem coure fins que estiguin toves.  Quan ja estiguin cuites les passem per la batedora (o pel mycook, termomix...) juntament amb una mica d'aigua de la cocció, una mica d'oli de confitar les carxofes, un bon raig de crema de llet i els rovells d'ous (la textura ha de ser la d'un puré molt cremós, així que cal anar rectificant-ho amb crema de llet i/o amb l'aigua de la cocció de les patates). Ho salem i ho reservem. 
- Confitem el bacallà en el mateix oli en què hem confitat les carxofes. Cal que l'oli estigui a una temperatura suau. Confitem el bacallà a foc baix entre 5 i 10 minuts (ha de quedar poc fet).
- A part, preparem una maionesa amb all. Per fer-ho, posem un gra d'all, un ou i una mica de molla de pa xopada amb una mica de vinagre al vas de la batedora. Ho salem i ho anem batent a poc a poc a mesura que hi anem afegint l'oli fins que ens quedi espessa (jo la faig amb oli d'oliva suau o oli de gira-sol, d'aquesta manera queda més equilibrada, menys oliosa, la qual cosa va molt bé per aquest plat). Quan la tenim feta, ho barregem amb una o dues clares d'ou muntades. Ho reservem.

Just abans de servir el plat:
- Posem els lloms de bacallà en una plata per anar forn i els cobrim amb la maionesa. Ho posem a escalfar i finalment ho gratinem.
- Quan el bacallà s'hagi gratinat, ja ho podem servir tot acompanyant el plat amb una mica de parmentier i unes carxofes confitades. 

Ja ho veieu,és ben fàcil de fer, es pot tenir preparat abans (que només ens falti escalfar i gratinar) i el més important de tot, és un plat boníssim!

1 comentari:

  1. Hola Anna, encantada estic d'haver descobert el teu blog. Simplement, genial i molt apropiat per poder fer cuina tradicional de la bona, bona, amb un toc modern. Si us plau, podries suscriure'm a les actualitzacions que vagis penjant per a què m'arribin al meu email? Resulta que em dóna error quan dic de suscriure-m'hi. silvia@centromayor.es seria l'email. Moltes gràcies !!!

    ResponElimina