dijous, 27 de març de 2014

RAP AMB PATATES I SÈPIA


Miro al congelador i trobo una cua de rap que vaig congelar l'altre dia i un parell de sepietes, poca vianda per nosaltres dos que demà vindrem amb gana, així que penso en les patates, que tot ho omplen, i ben cuinades roben el protagonisme de l'ingredient més preuat. Així doncs, m'inspiro i li cuino això: rap amb patata i sèpia, un dinar genial per un dimecres qualsevol!
Per cert...les patates, tremendes!

Ingredients (per a dues persones)
- 4 rodelles de rap ben maques (o cuetes)
- 2 sèpies petites (o una de més grossa)
- 2 o 3 patates
- 1 ceba
- 1 all
- Tomata natural triturada
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Farina
- Sal, pebre negre i pebre vermell dolç.

Elaboració
- Salpebrem les rodelles de rap, les enfarinem i les enrossim en una cassola amb oli d'oliva, volta i volta. Les reservem.
- En el mateix oli, hi ofeguem les patates pelades i escapçades (no les tallem, les escapcem per tal que ens deixin anar més el midó). Quan estiguin daurades les reservem.
- En el mateix oli, hi sofregim un all picat i una ceba picada. Ho deixem que es vagi sofregint poc a poc, amb calma, que vagi agafant color. Quan ja ho tenim, hi afegim un parell de cullerades de tomata triturada i ho deixem que es continuï sofregint. Quan ja gairebé està sofregit, hi afegim un raig de vi blanc i deixem que s'evapori.
- A continuació, pugem el foc i  hi afegim les sepietes tallades. Hi posem també la seva salsa i una mica de la tinta, així ens agafarà un color més fosquet. A la sèpia li fem unes voltes, ben poca estona (3 o 4 minutets) ja que si ens passem ens quedarà dura. Hi afegim si volem una cullereta de pebre vermell dolç tot remenant-ho.
- Finalment, hi afegim les patates, i ho cobrim tot plegat amb un gotet de vi blanc i aigua o caldo de peix (jo avui he fet servir aigua amb una pastilla de caldo de peix dissolta). Ho deixem que es cogui tot junt fins que les patates siguin toves. Quan ho tinguem gairebé llest, hi afegim el rap, rectifiquem de sal i pebre i deixem que es lligui tot junt.
- Si volem, ho podem acabar amb una picada suau d'all i julivert (jo aquest cop no ho he fet, i no li hem trobat a faltar, ja que ja era molt gustós).

1 comentari: