dimecres, 11 d’abril del 2012

BACALLA AMB PÈSOLS ESCALDATS

Aprofitant l'avinentesa que diuen que toca bacallà per quaresma i que ja trobem pèsols frescos, vam fer aquesta recepta que ens proposa l'Isma Prados al llibre "Avui convido jo".
El gran secret d'aquesta recepta és sobretot que els ingredients siguin de primera qualitat, ja que, com veureu, els tmenjarem en estat "ben pur".

Ingredients (per a dues persones):
- Uns 200 g de pèsols
- 2 trossos de morro de bacallà (a poder ser), dessalats al punt.
- 2 rovells d'ou
- Oli, sal i pebre

Elaboració:
- Escaldem els pèsols en aigua bullent durant uns 10 segons (no llencem l'aigua amb què hem bullit els pèsols!). Quan els retirem, els posem en un bol amb aigua i glaçons. Els reservem.
- Tapem l'olla on tenim l'aigua bullent amb la tapa a l'inrevés. Al centre de la tapa de l'olla hi aboquem dues o tres cullerades d'aquesta aigua.
- En una planxa calenta, coem el bacallà per la part de la pell durant no més d'un minut. Un cop cuit, en retirem amb compte la pell (per tal d'obtenir-ne una sola làmina).
- Fem un cruixent amb la pell de bacallà. La posem entre dos papers sulfurats per anar al forn i l'enfornem fins que estigui cruixent.
- Posem els lloms de bacallà a la tapa de l'olla i els deixem reposar durant 3 o 4 minuts. La pròpia escalfor de l'aigua ens courà el bacallà al punt just.
- En un cassó amb una mica d'oli, escalfem els pèsols durant uns dos minuts. Els retirem i afegim a l'oli el suc que ha deixat anar el bacallà a la tapa. Hi afegim una mica més d'oli (3 o 4 cullerades) i ho remenem tot per tal d'obtenir una mena de pil-pil-
- En un plat, hi col·loquem el bacallà i els pèsols. Ho salsem amb el "pil-pil" que acabem de fer i hi afegim un rovell d'ou cru. Ho decorem amb el cruixent de pell de bacallà i ja ho podem servir.

2 comentaris:

  1. M'encanta la cuina de l'Isma, tinc els seus llibres (els altres, aquest encara no) i sempre és saborosa i elegant. Aquest rovell d'ou aqui posadet crida molt la atenció! :)

    ResponElimina
  2. Doncs te'l recomano molt aquesta llibre! Té receptes molt interessants!

    Fins aviat!Gràcies per la visita!

    ResponElimina