diumenge, 5 de desembre del 2010

SOPA DE PEIX

Hivern + fred + refredat = sopa, aquest cop de peix (seguit de salmó a la papillot i flam de ratafia, un bon menú). Era la primera vegada que en feiem i ens va agradar molt com va quedar. Des d'aquí un sincer agraïment a la peixateria Suñer Girona del c. Sta. Eugènia de Girona i en especial a les dues peixateres. Ho vam acompanyar amb un Prado Rey blanc, un vi qualitat-preu més que correcte.

Ingredients (per a 4 persones):
- 1 cabeça d'alls
- 1 nyora
- 1 ceba
- 1,4 kg de peix per a sopa (peixos diversos i espines i caps de rap, llenguado, escòrpora... el que tinguin a la peixateria)
- 10 gambes
- 20 crancs
- 2 cullerades de tomata natural triturat
- 1 llesca de pa
- Crostonets de pa

Elaboració:
- En una olla sofregim 4 o 5 grans d'alls tallat a làmines i la nyora (que prèviament haurem escaldat).
- Quan estigui rosset, hi afegim els caps de les gambes i els crancs. Ho enrossim tot aixafant-ho bé per tal que deixin anar tot el seu gust.
- Seguidament hi posem el peix i ho cobrim amb aigua (uns 2 litres). Ho deixem coure una mitja horeta.
- Mentrestant, en una altra cassola hi fem el sofregit amb la ceba, 4 alls i les dues cullerades de tomata. Quan gairebé estigui llest hi afegim la llesca de pa (tallada a dauets) per tal que s'enrosseixi una mica. Quan estigui tot ros, hi posem un cullerot del brou que tenim a l'altra olla. Ho barregem bé, ho salem i ja hi podem afegir tot el brou (colant-lo, és clar).
- Ho deixem coure tot junt un quartet més.
- Finalment només ens queda passar-ho per la batedora i colar-ho amb el colador xinès.
- Quan ho servim, ho acompanyem de les cues de gambes passades per la paella (queda bé salar-les amb un pessic de sal Maldon) i uns crostonets de pa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada