dimarts, 12 d’octubre del 2010

TRUITES DE RIU A L'ESTIL D'EN SIDRU

Al Restaurant L'Orsa de l'Escala, el meu pare fa les millors truites de riu que he provat mai (fins a dia d'avui). Així que per gentilesa d'en Sidru, que ens va regalar les truites i la recepta, aquí teniu una recepta fàcil i molt gustosa.

Ingredients (per a 2 persones):
- 2 truites de riu mitjanes
- 2 llesques de pernil dolç (d'uns 2 mm. de gruix)
- 2 llesques de pernil salat (d'uns 2 mm. de gruix)
- 4 talls de bacó tallat finet
- Farina
- 50 gr. de mantega
- Sal i pebre
- All i julivert (2 culleradetes)
- 4 patates mitjanes
- Ametlla torrada picada

Elaboració:
- Un o dos dies abans netegem les truites de riu traient-li les vísceres (si les comprem netes no cal), les salpebrem i les deixem reposar a la nevera.
- En el moment de menjar-les, col·loquem 2 talls de bacó a cada truita (a l'espai on hi havien les vísceres). Enfarinem les truites i les posem a fregir amb mantega fins que quedin daurades d'un costat.
- Quan les girem afegim el pernil dolç i el salat que haurem tallat a quadradets, perquè també quedin rossets.
- Un cop daurades les truites i el pernil emplatem les truites, deixant la mantega i el pernil a la paella. Afegim a la paella l'all i julivert (tallat petit) perquè la mantega agafi gust. Seguidament ho posem per sobre les truites.
- Piquem una mica d'ametlla torrada i ho espolsem per sobre. Ho acompanyem de les patates: bullim les patates amb pela (per comprovar que estan cuites enfonseu-hi un escuradents, per exemple) i un cop bullides les salpebrem i les fregim en una paella fins que quedin un xic daurades.

3 comentaris:

  1. Jo només n'he menjat un cop de truita de riu, aquesta que em vas cuinar...i la veritat, em va agradar molt!!! Moltes gràcies per continuar entrant de tant en tant a la cuina i sorpenent-me d'aquesta manera!

    ResponElimina
  2. No us enganyeu perquè sigui un plat de peix, amb tot el porc que s'hi posa quasi no cal primer. Jo que sóc més de carn em va encantar. En Sidru hi va fort.

    ResponElimina
  3. Jeje... en Sidru.. qui el va parir!!!

    ResponElimina