dilluns, 2 d’agost del 2010

GASPATXO (A LA MEVA MANERA)

Aquest mes de juliol hem estat amb una amiga per Sevilla, Cádiz, Tarifa... i gairebé cada dia menjàvem uns gazpachos espectaculars. En recordo un especialment en un "antro" de Vejer de la Frontera que ens va encantar... Quan vaig arribar del viatge, tenia mono de gaspatxo i tot i que no n'havia fet mai em vaig animar a fer-ne. La veritat és que si no n'havia fet és perquè no m'agrada gens el pebrot, així que aquest gaspatxo és a la meva manera, perquè de pebrot gairebé ni en porta!

Ingredients
- 1/2 cogombre (uns 120 g)
- 1 ceba petita (un 70g)
- 1 llesca gran de pa de pagès
- Aproximadament 600 g de tomates madures
- 2 tires de pebrot
- 1 gra d'all escaldat
- 3 o 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 3o 4 cullerades de vinagre
- Sal
- Aigua

Elaboració
- Primer de tot posem l'all a escaldar (uns 3 minuts) així no tornarà tant.
- Tallem el cogombre i el posem a "suar" (el deixem una estona en un plat amb una mica sal). Després el rentem i el reservem.
- Remullem el pa amb aigua i una mica d'oli i vinagre.
- Rentem i tallem tots els altres ingredients (les tomates, la ceba i el pebrot).
- Ho triturem tot junt afegint-hi l'oli i el vinagre, la sal i l'aigua que es necessiti. Cal que ho anem rectificant al moment. Finalment ho passem pel colador xinès i ho deixem refredar a la nevera.
(Hi ha qui posa l'oli i el vinagre al final de tot, després d'haver-ho triturat i passat tot pel colador xinès, ja que diuen que així els queda un color ben vermell. A mi personalment m'agrada més que tingui aquest color més carbassa. En fi, això a gust del consumidor!).
- Per acabar només ens queda tallar a dauets una mica de tomata, ceba i cogombre (i pebrot per a qui li agradi) per fer la guarinicó del gaspatxo.

3 comentaris:

  1. vejer!! em va encantar,ara heu de provar amb el Salmorejo!!!!! nomes porta tomates,pa mollat amb aigua,all,oli i vinagre.
    Quan el tens servit li tires al cim,lamines de pernil tallat fi i picadet,ou dur picadet o ratllat,i tambe li queda molt be tires fines de melo...increible!!! I just abans de ficar-li cullerada un bon raig d'un bon oli d'oliva al cim del plat!!! petons (Eva,la cosina i la germana)

    ResponElimina
  2. Bones, Eva (cosina i germana...)!

    I tant que ho farem! Ja tenim deures! Eps, l'altre recepta que ens vas dir com anava? Osti no me'n recordo mai, això de trobar-nos de nit jeje...! Ens veiem entre fogons! I prepareu-vos que de Grècia portarem receptes també! Petons!

    ResponElimina