diumenge, 3 de juny del 2012

DINAR D'ANIVERSARI'12 (1): XIPS DE VERDURES

Com cada any, pel meu aniversari convido la família a dinar a casa i els hi cuino amb moltíssima il·lusió. Aquest any m'han servit de conillets d'índies, ja que moltes de les receptes no les havia fet mai. Esperem que us agradi el menú!

MENÚ DEGUSTACIÓ:

SNACKS
Xips de verdures

DEGUSTACIÓ D'ENTRANTS
Gotet de carbassó i tonyina amb maduixa (versió reduïda de la recepta de l'enllaç)
Trufes de formatge carrat amb tomata i anxoves
Mini caneló de mango i recuit amb reducció de mòdena
Virutes de foie sobre mango i gelatina de Porto
Cullereta de ceps amb foie, ou de guatlla i ceba caramel·litzada
Ravioli wonton de gambes i rap amb ceps i espàrrecs verds

PLAT PRINCIPAL

LES POSTRES
Pastís de mousse de crema catalana i fruites del bosc (de la Pastisseria Armengol)

CELLER
BLANCS
Verdeal 2011 · D.O. Rueda
Virolet 2011 · D.O. Penedès
NEGRES
Més que paraules 2008 · D.O. Pla de Bages
Puntiapart 2009 · D.O. Empordà
CAVES
Maria Casanovas
Recaredo
XIPS DE VERDURES


Les xips de verdures sempre les faig fregides amb oli d'oliva, però aquest cop volia provar de fer-les d'una manera més sana, sense oli i al forn. Vaig agafar aquesta recepta del blog "La cuisine de Uliana"

Ingredients:
- Carbassó
- Pastanaga
- Albergínia

(podeu utilitzar les verdures que més us agradin, però jo vaig trobar que algunes tenen punts de cocció diferent i que cal vigilar amb això! crec que potser seria millor fer-les per separat)


Elaboració:

- Pelem la pastanaga. Tallem totes les verdures ben fines (amb una mandolina o si no en tenim, amb un pelador de verdures).
- Posem totes les verdures tallades en una carmanyola. Hi afegim una cullerada de farina i una mica de sal. Tapem la carmanyola i sacsegem bé per tal que ens quedin totes una mica empapades de farina.
- Escalfem el forn a 100ºC.
- Posem paper vegetal a una safata per anar al forn. Hi distribuïm les làmines de vedures per sobre i les enfornem unes 2h30' fins que quedin ben cruixents (cal que anem barrejant-les una mica de tant en tant).

- Si volem, hi podem afegir alguna espècie per donar-hi més gust (curri, barreja de 5 pebres, etc.) tot i que així al natural ja queden molt bones. 

3 comentaris:

  1. Carai! acabo de descobrir el teu bloc, però aquest dinar m'ha captivat! a mi també m'agrada reunir la família (sobretot ho fem pels nadals) a casa i fer un bon dinar que preparem encantats el meu home i jo i que intentem fer diferent cada any! felicitats pel bloc, et convido a passar pel meu
    http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es/

    Faré algun dels teus plats en la pròxima trobada familiar!

    ResponElimina
  2. Hola!

    m'alegra que t'hagi agradat el dinar, com veuràs,en tenim uns quants de dinars al bloc, i és que ens encanta reunir la gent que estimem al voltant de la taula!
    Acabo de fer una ullada al teu bloc i t'asseguro que m'hi passaré amb calma i també cuinaré algun del teus plats que fan molt bona pinta!

    Ens veiem pels fogons!

    ResponElimina
  3. Ooooooooooooooooooooh estem parlant de gastronomia i gent a la que estimem? buuuuuuuuuuuuuuuuuuuufff això ja no són plasersdeboca, són plaersdetaula, amb tot el que implica! Gràcies per la visita i, sobretot, per recordar que envoltem la taula de la gent que estimem...

    ResponElimina