dissabte, 28 de gener del 2012

CREMA DE CARXOFES I CLOÏSSES

De la ja recurrent Nuri Lladó, tot un clàssic d'aquest bloc, ens arriba aquesta interessant recepta, perfecta per uns bons amants de les cremes com nosaltres i encara més pels amants de les carxofes.

Ingredients (per a 2-3 persones):
- 1 porro
- 1/2 kg de carxofes
- Aigua
- 50 cc de nata líquida
- Unes 12 cloïsses
- Sal, pebre i oli d'oliva
- All i julivert

Elaboració:
- Traiem les fulles dures i verdes de les carxofes i en separem 500 g que tallarem a trossos petits.
- Coem els cors de les carxofes al vapor entre 5 i 10 minuts i un cop cuits els reservem. Reservem l'aigua de la cocció.
- Netegem el porro, el tallem a trossets petits i el coem amb una mica d'oli d'oliva. Quan estigui cuit, hi afegim les fulles de carxofes que havíem trossejat i ho deixem coure un moment a foc fort. Ho cobrim amb aigua (fem servir l'aigua que havíem reservat i si cal n'hi afegim) i ho deixem coure a foc fort 10 minuts.
- Hi afegim la nata líquida i ho deixem uns 10 minuts més a foc més suau. Ho salpebrem.
- Ho triturem tot i ho passem pel colador xinès. Si cal, rectifiquem de sal i de nata líquida. Ja podem reservar la crema fins al moment de servir.
- Agafem els cors de carxofa que havíem reservat, els tallem en 6 trossos i els passem per la paella amb una mica d'oli. 
- Per a les cloïsses: Deixem uns 30 minuts les cloïsses en aigua tèbia i sal abundant perquè deixin anar la sorra (si en tenen). Les obrim en una paella  amb una mica d'oli i hi espolsem una mica d'all i julivert ben picadet.
- Per muntar el plat posem a la base la crema calenta, els trossos de carxofes al voltant i les cloïsses al mig. Ho decorem amb un rajolí d'oli d'oliva i ja ho tenim a punt per menjar.

3 comentaris:

  1. La veritat és que ja amb el nom del blog m'heu encantat hahaha. Pero a sobre amb aquesta crema (i el risotto de sota) la cosa està clara!!

    Us poso al blogroll i ja també sereu plaer de retina per a un servidor!! :)

    ResponElimina
  2. Bones de nou starbase i moltes gràcies pels teus comentaris!
    Nosaltres ens acabem de passejar pel teu barri decuina.net i ens ha semblat molt interessant! Quedes instal·lat al nostre blogroll també!
    Ens veiem pels fogons!
    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Jeje... merci, trempat o trempada! Ara toca posar-ho en pràctica! Torna quan vulguis!

    ResponElimina