diumenge, 19 de setembre de 2010

IX TIBERI DE VERANU (5): FARCELLET DE CONFIT D'ÀNEC AMB POMA


Aquí teniu una manera original de preparar el confit d'ànec. Especialment indicat pels amants del confit d'ànec (en Xevi, per exemple!). En aquest cas, per no haver de fer-lo (ja teníem prou feina!) el vam comprar a Can Gou, de Camallera.









Ingredients (per a uns 12 farcellets)
- 4 cuixes de confit d'ànec
- Un paquet de pasta filo
- 3 pomes golden
- Moscatell
- Rovell d'ou

Per a la salsa:
- 200 ml de vi negre
- 200 g de sucre moreno
- Una cullerada del greix de l'ànec
- 1 canó i mig de canyella
- Pell de mitja llimona
- Pell de mitja taronja

Elaboració
- Primerament pelarem i tallarem la poma i la posarem a bullir en un cassó amb moscatell i una mica d'aigua. Quan les pomes estiguin toves, les reservem.
- Per fer els farcellets primer caldrà que desossem les cuixes d'ànec i anem fent trossets de carn petits esfilagarssant-lo (cal treure'n tot el greix, que el reservarem). La poma la tallarem a dauets petits.
Quan ho tinguem tot llest, posarem en un motlle cilíndric unes capes de pasta filo (2-3 capes) tot deixant que sobresurtin del motlle (com si fos un mocador, compte que és delicada!). Ho omplirem amb carn de l'ànec i al damunt uns dauets de poma. Tanquem el farcellet tot ajuntant les puntes de la pasta filo.
Abans de coure els farcellets els pintarem amb rovell d'ou per tal que ens quedin més lluents. Els posarem en una safata per anar al forn que prèviament haurem pintat amb oli per tal que no se'ns enganxin els farcells.
Els courem al forn, uns 10 minutets aproximadament, fins que veiem que queden rossos.
- Per fer la salsa posem en un cassó tots els ingredients i els deixem reduir fins que ens quedi com un xarop. Quan tinguem la textura desitjada, ho colem i ja ho tenim llest per salsar els farcellets (es tracta només de posar-ne un o dos rajolins per sobre).
- Si volem i ens ha quedat poma, podem decorar el plat amb unes làmines o uns dauets de la poma que hem bullit amb el moscatell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada