diumenge, 26 d’octubre del 2008

TIBERI DE VERANU VII (2): POLLASTRE AMB ESCAMARLANS

Avui ha tocat el ja tradicional dinar de fires. Hem gaudit d'un pica-pica de primer i de segon he repetit pollastre amb escamarlans, ja que la família encara no l'havia tastat. La recepta és una barreja entre la de la mama i la d'un bon amic. Aquí la teniu!

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS

Ingredients:
- 1 cuixa de pollastre per persona
- 2 escamarlans per persona
- Ceba, tomata, all
- Brou de pollastre i /o aigua
- Oli d'oliva
Per a la picada:
- All, julivert, galetes, ametlles torrades, xocolata

Elaboració:
- Aquets pas és opcional però ajuda a millorar la persentació final del plat.
Primer de tot cal preparar les cuixes. Per fer-ho, traiem l'os de la sobrecuixa amb molt de compte i ho lliguem amb cordill de lligar o amb una malla.
- Posem oli d'oliva en una cassola i se sofregeix la carn. Un cop estigui ben rossa, hi afegim els escamarlans i ho deixem coure tot junt uns 10-15 minuts.
- Ho retirem tot i ho guardem. Una part del suc que ha deixat anar la cocció la guardem per a barrejar-la amb aigua i amb el caldo de pollastre (hi podem afegir també mitja pastilla de caldo de peix per acabar de donar-li els dos gustos de mar i muntanya).
- A la mateixa cassola on hem rossejat la carn, hi fem un sofregit amb la ceba, la tomata i l'all.
- Hi afegim de nou el pollastre i els escamarlans, ho salem i hi afegim el brou que ho cobreixi. Ho deixarem coure a foc baix uns 3/4 d'hora.
- En un morter, farem la picada amb un parell d'alls, una miqueta de julivert, un parell de galetes, unes ametlles (10-12 aprox), i mitja presa de xocolata. Quan tinguem una pasta untosa hi afegim una mica de caldo. Ho tirem a la cassola i ho deixem coure uns 15 minutets més.

-Finalment, retirerem el pollastre i els escamarlans; el pollastre el tallarem separant la cuixa de la sobrecuixa i ho col·locarem tot junt en una plata per anar al forn. Ho tancarem hermèticament amb paper d'alumini i ho reservem.
- Passem tota la salsa que ens ha quedat a la cassola pel túrmix i pel xino i la reservem en un cassó.

En aquest punt ho tenim tot llest per quan es vulgui menjar. Només caldrà escalfar el pollastre al forn una estona abans de servir i escalfar la salsa en el moment de servir els plats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada