dilluns, 7 de novembre del 2011

DINAR DE FIRES 2011 (1): XIPS DE IUCA I MONIATO

Per fires de Sant Narcís, cada any convido a la meva família a dinar a casa i els preparo un menú força elaborat. El d'aquest any crec que ha anat molt bé, aquí el teniu:

APERITIUS:
- Xips de iuca i de moniato (recepta al final d'aquest post)
- Piruletes de formatge
- Cullereta de mango amb foie reducció de Xerès
- Deconstrucció de pa amb tomata i pernil ibèric

TASTET DE PRIMERS:
- Crema de carbassa amb escamarlà i sèsam
Tàrtar de salmó amb vinagreta.
- Tàrtar de salmó amb vinagreta de tòfona
- Tàrtar de tonyina amb mango i menta
- Tàrtar de salmó amb prunes
- Deconstrucció de pop a la gallega
- Carpaccio de mar i muntanya.

SEGON PLAT:
- Risotto d'ànec

Risotto d'ànec
LES POSTRES:
- Tocinets de cel
- Mousse de mel i mató amb melmelada de figues i teula de festucs
- Roques de xocolata


Aquest any, com que els vins i el cava que va portar la família ho mereixia, vam decidir "maridar" l'àpat: els aperitius amb kir (gentilesa de Mas Gusó), els primers amb un sorprenent Santbru blanc, el risotto amb un elegant Habla Nº4 (tot i que algú ja va passar al cava) i les postres amb un Agustí Torelló Mata Gran Reserva Barrica, tot una delicatessen que ja havíem degustat al tast de caves i xampanys del Mas Gusó (molt més que recomanable, per cert!).


RECEPTA: XIPS DE IUCA I MONIATO
Ingredients:
- 1 iuca
- 1 o 2 moniatos
- Barreja de 5 pebres
- Sal
- Oli d'oliva suau

Elaboració:
- Tallem la iuca i el moniato en làmines ben primes. Ho podem fer amb una mandolina, un pelador de verdures o amb un bon ganivet ben esmolat.
- Posem oli d'oliva suau en una paella. Quan estigui calent hi posem les làmines de iuca o moniato. No posem massa xips a la paella perquè sinó s'enganxarien, cal que ho anem fent en diverses tongades.
Ull!si ens passem de cocció ens quedaran amargants! Una manera força aproximada de saber quan estan al punt, és quan l'oli deixa de fer bombolles (la millor manera de saber-ho però és tastar-les!).
- Quan estiguin a punt, les deixem damunt de paper absorbent.
- Amanim al gust. En aquest cas, les xips de iuca les vam salar i empebrar amb una barreja de 5 pebres. Les de moniato, les vam salpebrar amb pebre negre.

4 comentaris:

  1. Uiiiiiiiiiii... has dit moniato? El meu descobriment de l'any, jo que pensava que no m'agradava... i ara trobo que és un ingredient sorprenent i molt divertit de combinar! M'encanta, us el recomano amb xips o fregit o en purè... mmmmm... aviat tindreu un post amb una altra manera de menjar-lo!

    ResponElimina
  2. Els xips de iuca és un dels millors pica piques que es pot posar a taula. Agrada a tothom i està boníssim!
    Gràcies per la recepte!
    Anna P.

    ResponElimina
  3. eps merci, Anna, a mi també m'encanta! Senzill, elegant i sorprenent, tot un punt per començar bé el tiberi... Un petonàs!

    ResponElimina