Unes postres espectaculars de la revista Descobrir Cuina. Si us agrada la xocolata... ja us hi podeu llançar! Un gran final, digne del Xè "tiberi de veranu". Gràcies per deixar que durant 10 anys hagi pogut compartir els fogons amb vosaltres.
Ingredients (per a 6-8 persones):
- 250 g de nata líquida
- 250 g de xocolata negra amarga
- 250 g de nata semimuntada (sense sucre)
- 4 fulls de gelatina
- 1 cullerada sopera de café soluble
Per a la base de galeta:
- 160 g de galeta maria
- 90 g de mantega
- Pols d'arrel de regalèssia
Elaboració:
- Per a la base de galeta: escalfem una mica la mantega perquè quedi tova. Triturem les galetes amb la mantega i la pols de regalèssia (si tenim l'arrel podem ratllar-ho amb un ratllador petit, com quan ratllem nou moscada) fins que quedi una pasta homogènia i ho posem a la base del motlle premsant-ho bé.
- Hidratem la gelatina una estona en aigua.
- Fonem al bany maria la nata líquida, la xocolata i el cafè soluble. Ho barregem i hi afegim la gelatina escorreguda. Ho deixem reposar a la nevera fins que agafi densitat i quedi com una crema.
- Hi incorporem la nata semimuntada poc a poc barrejant amb "carinyu".
- Ho afegim al motlle on tenim la base de galeta i ho posem al congelador. Per consumir-ho al punt només cal treure-ho uns 25 minuts abans i deixar-ho a la nevera.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada