Ingredients (per a 10-12 gotets):
- 2 carbasses (o 1 de grossa)
- 2 cebes
- 1 pastilla i mitja de caldo de verdures
- Sal i pebre
Elaboració:
Per la crema de carbassa:
- Buidem la carbassa i la tallem a trossos
- Tallem la ceba a daus.
- Posem oli d'oliva en una cassola, i quan estigui calent hi posem la ceba i la carbassa. Ho deixem ofegar uns minuts. Salpebrem al gust.
- Quan estigui una mica cuit ho cobrim amb aigua, hi afegim la pastilla de caldo i ho deixem a foc lent una mitja hora o 3/4 d'hora.
- Ho passem per la batedora i finalment pel colador xinès.
Per a la guarnició:
- Tallem unes tires de carbassa i les saltegem a la paella.
- Saltegem els escamarlans i els pelem. Els punxem amb una broqueta.
- Servim la crema en una copa i al damunt hi posem la carbassa saltejada, l'escamarlà i el sèsam.
- Si volem, amb els caps dels escamarlans podem fer un oli d'escmarlà i decorar la crema amb un rajolí d'oli d'escamarlà.
A les nenes els vam servir un plat de crema servit amb la pròpia carbassa. Per fer-ho, només cal que quan buidem la carbassa, la tallem per la meitat i la buidem amb una cullereta de buidar. Escaldem les dues parts de la carbassa i les reservem. Això és el que ens farà de plat! És una manera original i divertida de menjar-la!
També es pot utilitzar com a aperitiu en format xarrup, com es veu a la foto de baix.
Ets la reina de les cremes!!! Totes són boníssimes! Mil gràcies pels tiberis!
ResponEliminaDe res bonic! ja saps que m'agrada fer-vos tiberis!
ResponEliminaMolt bona! I sembla fàcil de fer... l'hauré de provar. La versió xarrup es fa curta, la pròxima amb la carbassa ;-)
ResponEliminaJEJE... i tant, Marc, per la mainada que el calgui...!
ResponElimina